Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначко позориште "Театар 91" запажено на Фестивалу комедије у Новом Бечеју

rss

25.10.2017.

У понедељак, 23. октобра, своја врата поново је отворио фестивал комедије “Јован Кнежевић Цаца” који се ове јесени одржава већ девети пут, а запажене ролу има и позориште "Театар 91" из Алексинца.

Алексиначко позориште "Театар 91" запажено на Фестивалу комедије у Новом Бечеју

Прве вечери фестивала, пред публику су изашли глумци Театра 91 из Алексинца који су ове године на фестивал дошли са представом “Ухваћен у мрежу” према тексту Реја Кунија.

Ова фарсична комедија говори о човеку, таксисти из Лондона, који води двоструки живот. Он има две супруге, два стана и двоје деце и свакога другог дана је са једном, а сваког првог са другом породицом. Крхка равнотежа његовог живота бива нарушена оног момента када његова ћерка са првом женом, путем интернета, упозна његовог сина са другом и позове га на састанак. Несрећни Џон Смит (како се главни јунак и зове) почиње да чини све што може не би ли сачувао своју бигамистичку тајну увукавши при том све око себе у вртлог лажи и комичних ситуација.

Поред комедије ситуације и карактера, посебно је јак утисак оставила тзв. физичка комедија коју су алексиначки глумци маестрално изводили. Упечатљив елемент била је завршница представе када су глумци, уместо традиционалног поклона пред публиком, одиграли кореографију уз “Бе Геес” и њихову песму “Стаиин’ аливе”.

Као и увек, новобечејска публика је Алексинчане наградила громогласним аплаузом и овацијама, а просечна оцена целокупне представе, према мишљењу публике је 4.78, што је веома висок резултат за прво вече фестивала. Глумац вечери је, на основу гласања публике, Срђан Стојадиновић који је играо подстанара Стенлија, невољког саучесника Џонових лагања.

Како је на церемонији отварања истакао Саша Миленковић, главни организатор фестивала и секретар Аматерског позоришта Нови Бечеј, од 2014. године када је овај фестивал позоришних остварења ревитализован, он све време живи и расте, а отварања програма су, у ствари, само подсећања да је фестивал увек и за свакога отворен.

Публици је представљен и овогодишњи жири који чине Злата Нуманагић, чувена драмска уметница позната широј публици по бројним улогама на филму и телевизији, Александар Саша Волић, београдски позоришни редитељ коме је ово треће учешће на фестивалу, и Владета Сударски, глумац Аматерског позоришта и ветеран пред новобечејском публиком, пише портал webinfo.


# позориште Театар 91 фестивал Срђан Стојадиновић Нови Бечеј Злата Нуманагић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима