Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки мешовити хор Шуматовац: Светски дан хорског певања

rss

14.12.2017.

Поводом Светског дана хорског певања Алексиначки мешовити хор Шуматовац има само лепе вести

Алексиначки мешовити хор Шуматовац: Светски дан хорског певања

Светски дан хорског певањa се обележава сваке године - друге недеље у децембру.

У ово тешко време за хорску музику, у неким градовима гасе се школски хорови и оркестри, што ће имати несагледиве последице по децу, док се у неким градовима организују концерти упркос многим препрекама, (насилно отказивање/померање заказаног хорског догађаја због концерта турбо-фолк "звезде").

Алексиначки мешовити хор Шуматовац све препреке посматра као трку са препонама, које прескаче једну по једну, с љубављу и посвећено. Тако да имамо само лепе вести за поштоваоце хорског певања. Добили смо чак 8 нових чланова, као и просторију на коришћење од Центра за културу и уметност, примљени смо у Српску хорску асоцијацију, и, баш данас сазнали да смо преко ње примљени у европску асоцијацију хорова ECA European Choral Association - Europa Cantat ! Браво за све нас! :-) :-) ;-)

Уз јубилеј којим се мало који хор у Србији може похвалити, 130 година од оснивања, овогодишњи смо добитници Плакете, најпрестижнијег признања града, за допринос развоју културе, а постали смо и званично АЛЕКСИНАЧКИ градски хор.

Недавно смо веома успешно наступили на Другом фестивалу духовне музике у Суботици, где смо проглашени за освежење фестивала, што све ову годину чини врло успешном!

Свим новим члановима желимо добродошлицу у наш складни колектив, да се дружимо, певамо, путујемо и освајамо награде још много, много година!


# Шуматовац хор фестивал Шуматовац хор
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима