Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки гимназијалци у представи "Лажа и паралажа"

rss

28.02.2013. Извор: Алексиначке новости

Троје ученика Алексиначке гимназије део су ансамбла нове представе Алексиначког аматерског позоришта "Лажа и паралажа" по тексту Јована Стерије Поповића, а у режији Дуке Јовановића.

Алексиначки гимназијалци у представи "Лажа и паралажа"

Премијера представе заказана за понедељак, 4. март, у 20 сати, у Дому културе.

 

Према речима директора Алексиначке гимназије, Вере Манојловић, учешће гимназијалаца у представи је још један резултат тежњи руководства школе да ђаци узму активно учешће у свим културним дешавањима у граду:

- Наши рецитатори учествовали су недаво у промоцији туристичких потенцијала општине Алексинац на београдском Сајму туризма, а овог пролећа нас очекује низ културних и хуманитарних активности.

Анимација ученика да поред редовних обавеза у школи узму учешће и у ваннаставним активностима је константна, а сматрамо да је то важно за њихово шире образовање. Тако смо и са Алексиначким аматерским позориштем успоставили добру сарадњу.

Иначе, тренутни просечни успех наших ђака један је од најбољих у неколико последњих година - каже госпођа Манојловић.

 

Ђаци Алексиначке гимназије који учествују у представи "Лажа и паралажа", Даница Алексић, Анђела Голубовић и Миша Поповић, улоге су добили након аудиције на којој је учествовало неколико десетина њихових вршњака.


# ААП позориште школе Даница Алексић Миша Поповић Анђела Голубовић Алексиначка гимназија
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима