Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура

<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Total: 475  Displaying: 81 - 90

"Јами дистрикт" и Кокан Младеновић посветили представу Сергеју Трифуновићу

24.11.2018.

Фестивалски одбор 7. Фестивала првоизведених представа у Алексинцу избацио је представу "Утопљена душа" са Сергејом Трифуновићем, али им је "промакао" Кокан Младеновић. Младеновић је у петак увече након извођења његове представе "Јами Дистрикт", која се нашла у такмичарском програму фестивала, изашао на бину, осудио оно што се десило Сергеју Трифуновићу и позвао публику да га поздрави, што је она здушно прихватила. На платну се појавила Трифуновићева слика,…

Опширније

Коментара: 16

Тома Трифуновић поднео оставку због политичке забране представе у Алексинцу

23.11.2018.

Дугогодишњи уметнички директор алексиначког фестивала Тома Трифуновић није остао нем на забрану да његов син Сегеј Трифуновић игра на Фестивалу првоизведених представа и поднео је оставку.

Опширније

Коментара: 6

Фестивал првоизведених представа по седми пут у Алексинцу

23.11.2018.

Синоћ је у Центру за културу и уметност отпочео седми Фестивал првоизведених представа. Уместо најављене „Црна кутија” Београдског драмског позоришта, програм је отворен ревијалном представом “Дервиш и смрт” у извођењу Слободана Ћустића по чувеном роману Меше Селимовића.

Опширније

Коментара: 4

Никола Цветковић победник престижног такмичења у Канади

Душан Остојић 23.11.2018.

Никола Цветковић, је успео да победи у конкуренцији најбољих светских музичара. Његов Trio art family је освојио светски трофеј на престижном такмичењу које се одржавало у Канади, половином новембра ове године. У категорији World music, Никола и његови сарадници су освојили прво место.

Опширније

Коментара: 2

"Прескочите фестивал, док се не исправи неправда!"

23.11.2018.

Редакција Алексинац нет-а је контактирала нашег познатог глумца Андреја Шепетковског да прокоментарише догађања на овогодишњем Фестивалу првоизведених представа.

Опширније

Коментара: 2

"Удворички, политички, вануметнички разлози" - Воја Брајовић и Удружење глумаца стали у одбрану Сергеја Трифуновића

Блиц 23.11.2018.

У саопштењу, које потписао председним УДУС-а Војислав Брајовић, истиче се да су разлози за овакву одлуку потпуно супротни од наведених, и да имају везе са политиком.

Опширније

Коментара: 0

Отказана још једна представа, вечерас гостује Ћустић

22.11.2018.

Још једна представа најављена за фестивал ПИП је отказана, овог пута, како кажу организатори, због болести глумаца

Опширније

Коментара: 5

Сергеј Трифуновић: Јефтин покушај сакупљања политичких поена

Данас 22.11.2018.

Председник општине Алексинац, који је војник Српске напредне странке, по свему судећи, желео је озбиљно да се увуче у д… вођи, без обзира што њега баш брига која ће представа бити на репертоару и ко у њој игра.

Опширније

Коментара: 7

Реаговање Андреја Шепетковског на избацивање представе са Фестивала

22.11.2018.

Подсећање ради наших суграђана, ситуација настала избацивањем представе Београдског драмског позоришта "Утопљена душа" у којој игра Сергеј Трифуновић са програма фестивала у Алексинцу, није нешто што се догађа први пут.

Опширније

Коментара: 0

Трифуновићев одговор после избацивања представе у којој глуми

21.11.2018.

Стигла реакција и самог глумца. "Мени је све ово смешно. Иако је у суштини тужно. Али бих скренуо пажњу на формулацију:'...евентуални уметнички сукоб интереса.' Морам признати да прилично неписмени кадар СНС, шири границе. Чега год.", огласио се Трифуновић на Твитеру.

Опширније

Коментара: 6

<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Total: 475  Displaying: 81 - 90