Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура

<< < 8  9  10  11  12  13  14  15 > >>Total: 475  Displaying: 101 - 110

Међународни конкурс за уметничке радове на тему Николај Николајевич Рајевски

Божа Марковић 09.10.2018.

Друштво српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" из Житковца, усвојиlо је програм за међународни конкурс за уметничке радове на тему Николај Николајевич Рајевски. На конкурс би могли да се јаве уметници из разних области: вајари, скулптори, сликари, књижевници, историчари, филолози, музичари, спортисти и други.

Опширније

Коментара: 1

"Јоцина деца" одржала концерт његове музике

Божа Марковић 26.09.2018.

У понедељак, 24. септембра 2018. године у великој дворани Центра за културу и уметност у Алексинцу одржан је концерт музике плодног алексиначког музичког ствараоца Јовице Гавриловића, обележивши тако две године од његове смрти. Овај концерт организован је за крај "Алексиначког културног лета", а на њему су учествовали хор "Певница" из Алексинца и "Константин" из Ниша.

Опширније

Коментара: 1

Велика част за нашег суграђанина

Душан Остојић 23.09.2018.

Никола Цветковић, предавач на Музичкој академији у Нишу имаће занимљив међународни наступ. Никола је пијаниста који ће имати самостални наступ у Украјини кроз серију заказаних концерта под називом Кататониа.

Опширније

Коментара: 1

"Певница" и "Константин" певају у част Јовице Гавриловића

21.09.2018.

У понедељак, 24. септембра, од 20 часова, у великој сали алексиначког Дома културе биће одржан заједнички концерт хорова ''Певница'' и ''Константин'', под називом ''Вече Јоциних мелодија''. 

Опширније

Коментара: 4

Дамир Благојевић један од најталентованијих гитариста млађе генерације

Душан Остојић 16.08.2018.

У жељи да представимо младе и успешне људе из Алексинца, сазнао сам да у нашем граду живи један млад момак који се налази у групи најбољих класичних гитариста у Србији. Ових дана сам имао прилику да упознам Дамира, и стекао сам утисак да је један вредан и лепо васпитан момак пред којим се смеши озбиљна уметничка каријера.

Опширније

Коментара: 1

Orthodox Celts предводе овогодишњи Ал Рок Фест

Mike Stankovich 07.08.2018.

За крај распуста на "Таш"-у, стадиону за мале спортове, одржаће се трећи по реду Ал Рок Фест у организацији Центра за културу и уметност Алексинац. Главне звезде су Orthodox Celts, а наступају и Човек без Слуха и Заа. Улаз је бесплатан а датум одржавања је 31. август са почетком од 20.30 часова.

Опширније

Коментара: 0

Сећање на Велимира Рајића - сећа ли се његов родни град њега?

Божа Марковић 26.07.2018.

Почев од погрешне тврдње Пере Зупца да је писац антологијске песме "На дан њеног венчања" Велимир Рајић рођен у Београду, изречене сигурно зато да све што је важно је београдско, па и овај антологијски песник, и други градови попут Чачка, Горњег Милановца, а највише Алексинац, имају право да се надмећу око својатања Велимира Рајића, баш зато што је он рођен у Алексинцу у историјској Таушановићевој улицу, значајној по другим знаменитим личностима Алексинца.

Опширније

Коментара: 0

Драгиша Марковић написао песму "Николај II Романов"

18.07.2018.

Драгиша Марковић написао је песму "Николај II Романов", поводом 100 година откако су бољшевици стрељали целокупну руску царску породицу.

Опширније

Коментара: 0

Филмски фестивал у Врмџи

17.07.2018.

Други интернационални фестивал туристичког и еколошког филма „Врмџа фест 2018” одржан је у суботу надомак Латин града у подножију Ртња. Ове године пријављено је преко 40 филмова од којих је 13 ушло у такмичарски део фестивала, а наша алексинчанка Тамара Панчић освојила је награду за најбољи еколошки ТВ филм.

Опширније

Коментара: 0

Предавање на тему: "Тихомир Р. Ђорђевић у Алексинцу"

30.06.2018.

На Видовдан библиотека "Вук Караџић" и Центар за културу и уметност Алексинац у сали библиотеке организовали су предавање на тему: "Тихомир Р. Ђорђевић у Алексинцу". Рад о овој знаменитој личности Алексинца Тихомиру Р. Ђорђевићу, али и о целој породици Ђорђевић, урадио је и заинтересованим изложио др Драган Алексић, историчар из Београда.

Опширније

Коментара: 0

<< < 8  9  10  11  12  13  14  15 > >>Total: 475  Displaying: 101 - 110