Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 403  Приказано: 31 - 40

"Јоцина деца" одржала концерт његове музике

Божа Марковић 26.09.2018.

У понедељак, 24. септембра 2018. године у великој дворани Центра за културу и уметност у Алексинцу одржан је концерт музике плодног алексиначког музичког ствараоца Јовице Гавриловића, обележивши тако две године од његове смрти. Овај концерт организован је за крај "Алексиначког културног лета", а на њему су учествовали хор "Певница" из Алексинца и "Константин" из Ниша.

опширније

Коментара: 1

Велика част за нашег суграђанина

Душан Остојић 23.09.2018.

Никола Цветковић, предавач на Музичкој академији у Нишу имаће занимљив међународни наступ. Никола је пијаниста који ће имати самостални наступ у Украјини кроз серију заказаних концерта под називом Кататониа.

опширније

Коментара: 1

"Певница" и "Константин" певају у част Јовице Гавриловића

21.09.2018.

У понедељак, 24. септембра, од 20 часова, у великој сали алексиначког Дома културе биће одржан заједнички концерт хорова ''Певница'' и ''Константин'', под називом ''Вече Јоциних мелодија''. 

опширније

Коментара: 4

Дамир Благојевић један од најталентованијих гитариста млађе генерације

Душан Остојић 16.08.2018.

У жељи да представимо младе и успешне људе из Алексинца, сазнао сам да у нашем граду живи један млад момак који се налази у групи најбољих класичних гитариста у Србији. Ових дана сам имао прилику да упознам Дамира, и стекао сам утисак да је један вредан и лепо васпитан момак пред којим се смеши озбиљна уметничка каријера.

опширније

Коментара: 1

Orthodox Celts предводе овогодишњи Ал Рок Фест

Mike Stankovich 07.08.2018.

За крај распуста на "Таш"-у, стадиону за мале спортове, одржаће се трећи по реду Ал Рок Фест у организацији Центра за културу и уметност Алексинац. Главне звезде су Orthodox Celts, а наступају и Човек без Слуха и Заа. Улаз је бесплатан а датум одржавања је 31. август са почетком од 20.30 часова.

опширније

Коментара: 0

Сећање на Велимира Рајића - сећа ли се његов родни град њега?

Божа Марковић 26.07.2018.

Почев од погрешне тврдње Пере Зупца да је писац антологијске песме "На дан њеног венчања" Велимир Рајић рођен у Београду, изречене сигурно зато да све што је важно је београдско, па и овај антологијски песник, и други градови попут Чачка, Горњег Милановца, а највише Алексинац, имају право да се надмећу око својатања Велимира Рајића, баш зато што је он рођен у Алексинцу у историјској Таушановићевој улицу, значајној по другим знаменитим личностима Алексинца.

опширније

Коментара: 0

Драгиша Марковић написао песму "Николај II Романов"

18.07.2018.

Драгиша Марковић написао је песму "Николај II Романов", поводом 100 година откако су бољшевици стрељали целокупну руску царску породицу.

опширније

Коментара: 0

Предавање на тему: "Тихомир Р. Ђорђевић у Алексинцу"

30.06.2018.

На Видовдан библиотека "Вук Караџић" и Центар за културу и уметност Алексинац у сали библиотеке организовали су предавање на тему: "Тихомир Р. Ђорђевић у Алексинцу". Рад о овој знаменитој личности Алексинца Тихомиру Р. Ђорђевићу, али и о целој породици Ђорђевић, урадио је и заинтересованим изложио др Драган Алексић, историчар из Београда.

опширније

Коментара: 0

Промоција пилот епизоде серије "Није то што мислиш"

Саша Марковић Гидра 26.06.2018.

У препуној конференциској сали хотела Босфор, у предивној атмосфери, одржана је промоција пилот епизоде ТВ серије "Није то што мислиш". Овај први и храбри потез алексиначких глумаца рађен је по сценарију Саше Станковића, а у режији Марка Маринковића.

опширније

Коментара: 6

Чланови "Певнице" код првог човека општине Алексинац

26.06.2018.

За диригента хора, др Марину Гавриловић и представнике Удружења "Певница" је уприличен састанак код председника општине Алексинац, Ненада Станковића.

опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 403  Приказано: 31 - 40