Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура




<<<3132333435>>>Total: 689  Displaying: 321 - 330

Сећање на Велимира Рајића - сећа ли се његов родни град њега?

Божа Марковић 26.07.2018.

Почев од погрешне тврдње Пере Зупца да је писац антологијске песме "На дан њеног венчања" Велимир Рајић рођен у Београду, изречене сигурно зато да све што је важно је београдско, па и овај антологијски песник, и други градови попут Чачка, Горњег Милановца, а највише Алексинац, имају право да се надмећу око својатања Велимира Рајића, баш зато што је он рођен у Алексинцу у историјској Таушановићевој улицу, значајној по другим знаменитим личностима Алексинца.

Опширније

Коментара: 0

Драгиша Марковић написао песму "Николај II Романов"

18.07.2018.

Драгиша Марковић написао је песму "Николај II Романов", поводом 100 година откако су бољшевици стрељали целокупну руску царску породицу.

Опширније

Коментара: 0

Филмски фестивал у Врмџи

17.07.2018.

Други интернационални фестивал туристичког и еколошког филма „Врмџа фест 2018” одржан је у суботу надомак Латин града у подножију Ртња. Ове године пријављено је преко 40 филмова од којих је 13 ушло у такмичарски део фестивала, а наша алексинчанка Тамара Панчић освојила је награду за најбољи еколошки ТВ филм.

Опширније

Коментара: 0

Предавање на тему: "Тихомир Р. Ђорђевић у Алексинцу"

30.06.2018.

На Видовдан библиотека "Вук Караџић" и Центар за културу и уметност Алексинац у сали библиотеке организовали су предавање на тему: "Тихомир Р. Ђорђевић у Алексинцу". Рад о овој знаменитој личности Алексинца Тихомиру Р. Ђорђевићу, али и о целој породици Ђорђевић, урадио је и заинтересованим изложио др Драган Алексић, историчар из Београда.

Опширније

Коментара: 0

Промоција пилот епизоде серије "Није то што мислиш"

Саша Марковић Гидра 26.06.2018.

У препуној конференциској сали хотела Босфор, у предивној атмосфери, одржана је промоција пилот епизоде ТВ серије "Није то што мислиш". Овај први и храбри потез алексиначких глумаца рађен је по сценарију Саше Станковића, а у режији Марка Маринковића.

Опширније

Коментара: 6

Чланови "Певнице" код првог човека општине Алексинац

26.06.2018.

За диригента хора, др Марину Гавриловић и представнике Удружења "Певница" је уприличен састанак код председника општине Алексинац, Ненада Станковића.

Опширније

Коментара: 0

Пријем код команданта заслужних за поставке у Музеју

22.06.2018.

Након отварања Музеја Копнене војске и гарнизона 26. фебруара на Дан топличког устанка, команднт КВ генерал-потпуковник Милосав Симовић примио је у понедељак 18. јуна 2018. начелника Нишавског региона, више од 60 представника институција, цркве, привредника и појединаца, из Врања, Лесковца, Прокупља, Пирота, Ниша, Алексинца, Новог Сада, који су помогли у прикупљању података, уступањем музеалија, фотографија и материјала и помогли на други начин опремање Музеја КВ у Нишу.

Опширније

Коментара: 0

Нова књига Миодрага Тасића

15.06.2018.

Издавачка кућа "Свен" из Ниша објавила је књигу Уз ветар II Миодрага Тасића, иначе сталног сарадника Алексинац Нет-а.

Опширније

Коментара: 0

Певница успешна на Међународном фестивалу православне музике

12.06.2018.

Удружење ''Певница'' којим диригује др Марина Гавриловић, ових дана вратило се из Бугарске са успешног наступа на XV Meђународном фестивалу православне музике под називом ''Света Богородица - Достојно јест''. Овај престижни фестивал одржан је од 6. до 10. јуна у Поморју, а учешће на њему узео је велики број светски познатих хорова из Русије, Македоније, Украјине, Румуније, Молдавије, Србије, Бугарске и других држава.

Опширније

Коментара: 0

Млади глумци из Алексинца на Змајевим дечјим играма

10.06.2018.

Чланови Студија глуме Центра за културу и уметност из Алексинца учествовали су у програму 61. Змајевих дечјих игара у Новом Саду.

Опширније

Коментара: 0

<<<3132333435>>>Total: 689  Displaying: 321 - 330

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима