Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура




<<<1112131415>>>Total: 688  Displaying: 121 - 130

Концерт и филм Лутајућих срца на овогодишњем АЛЕФ-у

24.06.2021.

У оквиру Алексиначког летњег фестивала синоћ је у дворишту завичајног музеја одржан наступ нишког бенда Лутајућа срца.

Опширније

Коментара: 0

Лутајућа срца вечерас у Алексинцу "архивирају емоције"

23.06.2021.

Вечерас на програму Алексиначког летњег фестивала у дворишту завичајног музеја култна нишка група Лутајућа срца приредиће мини концерт уз документарни филм о њиховом раду.

Опширније

Коментара: 0

Горан Султановић певао свој блуз у Алексинцу

19.06.2021.

Другог дана АЛЕФ-а, у дворишту Завичајног музеја, наступио је кабаре Горана Султановића „Ја певам свој блуз“. Уз стихове и музику наш прослављени глумац је успео да публику насмеје до суза али и да пробуди још неке емоције.

Опширније

Коментара: 0

Концертом отворен овогодишњи Алексиначки летњи фестивал

Алексинац.нет 17.06.2021.

Концертом Алексиначког градског оркестра у самом центру града, на фонтани, данас је са почетком у 19 часова почео овогодишњи Алексиначки летњи фестивал.

Опширније

Коментара: 0

Награда уручена Даници Богојевић и најуспешнијим ученичким остварењима

Вечерње новости 17.06.2021.

Романом симболичког наслова "Загрли Месец", Даница Богојевић је успешно обликовала аутентичну, емотивну причу о изазовима савременог одрастања и социјализације, једнако тешким за сваког младог човека понаособ, истакла је председница жирија 24. Књижевних сусрета "Гордана Брајовић", професор Зорана Опачић, образлажући јуче у Културном, центру Алексинца, зашто је угледно признање са именом песникиње и легендарног репортера "Вечерњих новости", отишло баш у руке…

Опширније

Коментара: 0

Све је спремно за Алексиначки летњи фестивал 2021. године

15.06.2021.

Од четвртка 17. јуна, па наредних месец дана Алексинац ће бити центар културних дешавања у овом делу Србије. Традиционално, Алексиначки летњи фестивал, популарни АЛЕФ, окупља позоришта, писце, музичаре и све оне који доприносе на културној сцени наше земље. Наравно ни овога пута најмлађи нису изузети јер је и за њих предвиђен богат програм!

Опширније

Коментара: 0

Сутра у Алексинцу почиње 24. књижевни сусрет "Гордана Брајовић", намењен најмлађима

Вечерње новости 14.06.2021.

ПОД слоганом "Једна трешња, црвен брош" и уз поделу воћа којим је песникиња Гордана Брајовић украсила своје стихове, испред Дома културе у Алексинцу, отпочеће сутра дводневни Књижевни сусрети. Смотра у част књижевнице и легендарног репортера "Вечерњих новости", окупиће 24. пут најбоље ствараоце за децу и њихове младе читаоце.

Опширније

Коментара: 0

Отворен конкурс за волонтере „Нишвил фестивала 2021!“

06.06.2021.

Нишвил Џез Фестивал и ове године младим људима пружа јединствену прилику да допринесу једној од највећих српских и европских културних манифестација, а у исто време на продуктиван и забаван начин искористе део лета и унапреде себе кроз активан и атрактиван волонтерски програм.

Опширније

Коментара: 0

Златно доба афоризма

05.06.2021.

Други конкурс за најбољи афоризам, који је расписало Удружење стваралаца у култури „Завичај“ из Житковца и породица прерано преминулог житковачког сатиричара Павла Тончића, привукао је одзив шездесет аутора из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, а један афористичар је послао радове из далеке Канаде.

Опширније

Коментара: 0

Завршен 4. Зимски позоришни фестивал за децу

Општина Алексинац 02.06.2021.

У недељу је завршен 4. Зимски позоришни фестивал за децу.

Опширније

Коментара: 0

<<<1112131415>>>Total: 688  Displaying: 121 - 130

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима