Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Песме писала и дијаспора

rss

21.02.2008. Д. СТОЈАНОВИЋ

На овогодишњи конкурс књижевних сусрета "Дани дечје поезије и стваралаштва - Гордана Брајовић", иначе, једанаестих по реду, који се традиционално одржавају у Алексинцу и под медијским покровитељством Компаније "Новости", до 1. фебруара, до када је био крајњи рок, на адресу организатора ове културне манифестације - Центра за културу и уметност у граду на Моравици, стигао је рекордан број радова - нешто више од 2.500.

Као и свих претходних година, и овогодишњи конкурс је расписан за најбољу књигу намењену деци и омладини, објављену у 2007. години, без обзира на литерарни род, као и за дечје стваралаштво из области поезије, прозе, драмских текстова, новинарства (репортаже) и других писаних радова.

- Радови су стигли из свих крајева Србије, а и ове године учешће су узела и деца из дијаспоре, на пример, из Македоније,Мађарске, Црне Горе, Републике Српске, Румуније - каже Марина Биорац, стручни сарадник у алексиначком Центру за културу и уметност, која је од почетка укључена у ову манифестацију.

Деца су разврстана у три категорије, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда основне школе, као и од првог до завршног разреда средње школе. За сваку од ових категорија, по оцени жирија, доделиће се по једна прва, две друге и три треће награде, као и више похвала, а вредна награда очекује такође и аутора најбоље књиге.

Одржавање манифестације очекује се почетком априла, када цветају трешње, награђени радови биће објављени у посебном зборнику, а очекује се и Антологија са најбољим радовима у протеклој деценији манифестације.

www.novosti.co.yu



# Гордана Брајовић Марина Биорац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима