Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шешељ ускоро на слободи

rss

14.11.2013. Д. Остојић

Трагајући за истином око модела могућег краја Шешељевог суђења у Хагу, наишао сам на неколико занимљивих података од којих је најзанимљивији овај, Шешељ стиже у Србију најкасније до марта месеца.

Шешељ ускоро на слободи

Намерно кажем стиже, а не биће ослобођен или биће пуштен на слободу. Хашки суд је све ближе одлуци да ослободи Шешеља без пресуде, еви и зашто:

1. Нема довољно добрих доказа за озбиљну пресуду.

2. Уколико га пак Хашки суд ослободи, ослобађајућом пресудом, доживеће велики правни ударац, и самим тим ће. досадашњи буџет Хашког суда као и његова политичка улога бити потпуно обесмишљени.

3. Ослобађајућа пресуда Шешељу, подразумева стварање антиглобалистичког лидера од Војислава Шешеља у светским размерама али и додатну финансијску обавезу у виду исплате штете за све године које је Шешељ провео у Хагу. По једној процени то је близу 7 милиона евра реалне исплате.

Који је модел који ће применити Хашки суд? Пуштање на слободу, до изрицања пресуде, уз обавезну забрану појављивања у јавности док пресуда не буде написана. Тиме ће покушати да пацификују његову политичку борбу у Србији, и с друге стране избећи све финансијске обавезе одштетног захтева као и многобројних критика у светској јавности коју би ослобађајућа пресуда донела. Како ће то изгледати у пракси, имаћемо прилику да видимо врло брзо.

П.С. Ексклузивне информације, од пре пар дана, добијене од особе која се видела са Шешељем у Хагу кажу: "Шешељ је наредио својим најближим сарадницима да убрзано припреме странку за његов повратак из Хага. По први пут је био изузетно расположен."

Коментара: 5


# СРС буџет Душан Остојић Војислав Шешељ Хаг Војислав Шешељ
@SRS_info @zubarcina @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Ћошке 15.11.2013.
  Дуле, иако не припадам Радикалима волео бих да се Шешељ врат јер је човек ни крив ни дужан у Хагу и то је ваљда код свих нормалних људи тако али што се тиче исплате одштете ниси у праву јер статут трибунала не познаје тај вид одштете. Или га прочитај или се информиши код неког правника.

 • (+0) (-0)

  vjerica radeta 22.11.2013.
  Хвала што пратите Шешељеву херојску борбу. Препоручујем и последњи захтев окачен на сајту СРС.

 • (+0) (-0)

  Ћошке 22.11.2013.
  Немам преча посла него да читам Радикалске ставове и постове. Ја сам од вас побегао још 2005. године. Ако кажем да је Шешељ ни крив ни дужан у Хагу не значи да подржавам оно што радите.

 • (+0) (-0)

  vjerica radeta 22.11.2013.
  Dobro je da si pobegao,a ja sam se zahvalila adm. sajta, valjda se vidi po komentaru.

 • (+0) (-0)

  slavica mihajlov 22.11.2013.
  Lepsu vest nisam dugo cula.Dace Dragi Bog d nam se Voja sto pre vrati.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима