Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пут Катун-Липовац - ГОДИНУ ДАНА ПОСЛЕ

rss

04.07.2011. Rajic

Пре три године напокон започе изградња руинираног пута Катун - Липовац и то са неких 2 пута 2 км/годишње. Тим темпом би пут до Липовца, тј. Манастира Св. Стефан био одрађен за наредних 3-4 године.

Међутим, захваљујићи новопостављеном и уваженом Патријарху госп. Иринеју, а у склопу развоја овог дела општине и Црквеног туризма пронађен је начин да се ПРЕОСТАЛИХ  6-7 км ОДРАДИ ЗА 1 МЕСЕЦ - на задовољство свих .

Задовољство свих нас директно везаних за тај путни правац , полако почиње да прелази у бојазан да ће веома брзо пут постати оно сто је и био до пре 3 године из следећих разлога :

   - На појединим местима је досло до обрушавања земље и поткопавања коловоза,  а да иста нису обележена знацима упозорења или санирана

    - За годину дана нико се није осетио надлежним да исти путни правац очисти од растиња поред пута које стешњује ионако тесну коловозну траку .

Питамо се - да ли и за ово треба да чекамо његову светост госп. Иринеја, или неког од туриста-а да надлежни за његово одржавање не предузимамо ниста .

Коментара: 1


# пут
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Slavisa Milojkovic 12.07.2011.
    Ovim putem idem stalno za moje selo Prugovac. Pocev od Katuna do sela Stance put je dosta dobro uradjen, ali se vec uocava da pocinje da se ostecuje zbog neodrzavanja, kao i otereceosti zbog prevelikog osovinskog opterecenja vozila-kamioa koji izvlace drva iz sume sa poteza mog sela. Nadlezni organi mudro cute, kao i saveti mesnih zajednica kroz koje ovaj put prolazi, jer zaboga ne smeju da se zamere mocnicima iz SRBIJA SUME. Asfalt u mom selu, pocev od moje kuce, koja je na kraju asfalnog sokaka ka sumskom delu pa do sela Stance, je potpuno unisten, mostici jedva izdrzavaju i prav je sreca sto ih ove kamioncine ne sruse. Pita li se neko da li treba tako da se odnosimo prema komunikacijama koje mnogo znace za razvoj naselja i sprecavanja iseljavanja, pogotovu iz seoskih podrucja. Pita li se neko da li ce i kasnije postojati neki patrijarh Irinej koji ce, zbog manastira Sveti Stevan moci da utice na obnovi puta, kojije i ovako na jedevite jade obnovljen..


[ Додај коментар ]