Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Окупљања и протести

rss

26.08.2013. Миодраг Тасић

Време летаргије коначно је изминуло. Народи Балкана дуго су живели у благостању, опуштености, заправо у неком стању опијености лепим и лагодним животом, тако да нису обраћали пажњу на неке мање или веће аномалије у друштву, пропусте и погрешне одлуке њихових елита. И, као што то мора и да буде, дошло је до подметања клипова у точкове развоја балканских друштава!

Окупљања и протести

Ономе коме су кожу одрали ни со на рану неће тешко пасти!

Пишам уз ветар, хватам се за сламку и гледам у небо. И кад је ведро мени се смрачи. Нисам Диоген, ја сам друштву само колатерална штета!

Делује некако познато. Наравно, чим нешто није у реду дође до спонтаног протеста грађана. То је оно чувено догађање народа! Све са намером да се поправи оно што није добро. Додуше, у Грчкој се догађање народа непрестано дешава. Грци мало млате полицију, мало полиција њих, ломе се излози, понеки аутомобил буде запаљен, међутим ништа боље није. Хрвати се окупљају углавном због ћирилице. Све су средили, дотерали, решили, ето улазе ускоро и у ЕУ, али ћирилицу не могу ни да омиришу. Мислим, да је гледају на саобраћајним знаковима и називима улица. Макар не у оних неколико насеља где још има Срба у Хрватској. Истина, шачица Хрвата, нешто између петнаест и шездесет хиљада домољуба, различити подаци варирају, вероватно оних који нису плод тусућљетне културе, не признаје ни Србе ни ћирилицу. Како рече један на телевизији Срби имају домовину, па нека иду тамо ако им је до ћирилице!

Феруз паша је први заговорник еколошке исхране код нас. Процес је данас само усавршен!

Јевреји су уместо Исуса изабрали Барабу. Они су макар имали могућност избора!

Седамнаест векова хришћанства а ми се још увек клањамо телету. Па бар да је златно!

У Србији народ се окупља да би спасио Србију од Војводине! Ако већ не могу да одбране Косово, и ако ће га пре или касније и потписом предати Тачију и компанији, све зарад Европе и светле будућности, онда треба спасавати Војводину. Како Србија има велики проблем с млеком, нема више ни јогурта, актуелна војвођанска власт биће уклоњена протестима, потписима незадовољних грађана, ТВ дуелима, писањем слободне и независне штампе. И, свакако, откривањем лоповлука и криминалних активности у које је огрезла владајућа војвођанска гарнитура. Мотка се још не помиње, али је у резерви. Неки други грађани окупљали су раније због признавања Косова као независне државе. Протестовало се пред амбасадама спонзора „Независне државе Косово“. Запаљене су заставе, поломљена стакла, мало је горело и у самим амбасадама. Сада се суди ондашњим незадовољним грађанима. Што ти је живот? Управо су на власти људи који су критиковали Милошевића што није ратовао до краја с Америком и НАТО пактом, ( свеједно чији би то крај био) а данас суде људима који сломе прозор и узвикују увреде омраженим Американцима!

Србија се од других земаља разликује и по томе што у њој радници електродистрибуције не уносе светлост, већ доносе помрачење!

Слутим да ће се и даље народ окупљати и догађати на овим просторима. Да ли ће та окупљања ишта донети, не знам. Ипак је Словенија нешто друго. Они су у нечему и успели. У Србији, Хрватској, Босни, Македонији, Црној Гори, Грчкој, ломиће се копља и даље. Да ли само копља? Ту се ништа не мења. Све остаје по старом. И кад сјаши Курта, узјаши Мурта!

 

Коментара: 0


# НАТО аутомобил ТВ дуел
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима