Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог<<<12345678>>>Total: 743  Displaying: 31 - 40

Колумна Марије Илић: Касица прасица

12.11.2021.

Читам, општински буџет стабилан. Разумем као: има се, може се. Питање је само да ли се и шта се и хоће/уме са средствима. Прво су балансирали па ће ребалансирати. Пресипање из шупљег у празно.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Председнички избори анте портас

11.11.2021.

Засад се не назире светлост у мраку. Ближи се крају година короне, а пандемија ће, по свему судећи, обележити и наредну. Али, 2022. је и година председничких избора у Србији. То може бити и добро јер код последњих избора у Србији, у време кампање, короне није било да би пандемија још јаче букнула кад су избори прошли. Чудно и глупо мада није, а видећемо касније и зашто.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Како Влада влада?

09.11.2021.

Опречна су мишљења о томе како и колико Влада Србије обавља свој посао. Иде се из крајности у крајност. По једнима, Влада постоји само на папиру. Председница Владе, као и министри, ни о чему не одлучују самостално. Они само спроводе туђе налоге. У овом случају, Председника Србије!

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Страшни суд

05.11.2021.

Да је “правда спора, али достижна” свима је добро позната фраза. Да није увек баш тако, многи су се уверили на сопственом примеру. Једноставно би било када би све функционисало по закону. Али, зашто да буде једноставно, када може и компликовано?

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Лилит је била невина

03.11.2021.

Уопште не пишем на тему женско-мушких односа јер се у мору експерата на Фејсбуку за женску душу осећам инфериорно: ја сам, као и Фројд, за та комплексна питања лаик.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Пукла тиква

28.10.2021.

Пре неколико дана пишем са мојом особом (идентитет познат мени), кад ме у сред разговора пита: ”Шта пишеш следеће?” Мислим се, шта прво да пишем, не знам ни сама. Сваког дана, нажалост, наиђем на нову инспирацију. Не знам ни да ли има смисла више да било шта пишем, јер ме ионако разумеју само они којима је већ све јасно.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Омнибус

21.10.2021.

ОМНИБУС СПЕЦИЈАЛ -према истинитим догађајима-

Опширније

Коментара: 1

Колумна Марије Илић: Овај „Тома“ и онај Тома

Mikica Stankovic 13.10.2021.

Што би ми млади (духом) рекли, нећу да спојлујем, тако да слободно прочитајте текст до краја.

Опширније

Коментара: 0

Корона епизода бр. 18: Здраво за готово

Саша Гидра Марковић 10.10.2021.

Ево мене поново, пролетело скоро 100 дана од последње моје градске приче. Полако капирам да све моје изоштрене колумне, могу да окачим "мачку о реп".

Опширније

Коментара: 1

Колумна Марије Илић: Деца, од деце, деци, децу, децо, са децом, о деци

08.10.2021.

“Дете је дете да га волите и разумете” био је мото Дечје недеље која се ануално обележава почетком октобра. Ова недеља протекла је у знаку детета и сама реч “дете” и “деца” помињала се много пута у свим падежима у лепом контексту. Било је ту и маскенбала и бала, игре, песничких речи, глуме...било је свега. Шта нам остаје када се ова манифестација заврши?

Опширније

Коментара: 0

<<<12345678>>>Total: 743  Displaying: 31 - 40

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима