Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радио телевизија Србије о уређењу центра Алексинца

rss

29.03.2019. РТС

Радио телевизија Србије је направила прилог о негодовању грађана Алексинца због најављеног поплочавања центра града за који је издвојено 2 милиона евра.

Радио телевизија Србије о уређењу центра Алексинца

РТС: Нашој редакцији обратили су се грађани Алексинца негодујући што ће општина за уређење пешачке зоне потрошити, како наводе, близу два милиона евра док су у исто време бројне улице у том граду у лошем стању. У општини кажу да пешачка улица није реконструисана више од педесет година.

Пројекат за пешачку зону у Алексинцу је из 2010. године и коштаће 170 милиона динара, од чега ће 50 одсто финансирати министартсво привреде које спроводи јавну набавку.

Грађани Алексинца су послали фотографије неуређених улица. У оптшини кажу да пролећно сређивање тек предстоји.

"Једна половина тих улица које су наведене као неасфалтиране су улице са асфалтом, друге нису али то су саобраћајнице код којих још увек немамо регулисана имовинска питања да бисмо могли да радимо те саобраћајнице", објашњава Ненад Станковић, председник Општине Алексинац.

Највећи уједно и дугогодишњи проблем, сагласни су сви, је такозвани "бањски друм", пут Ниш-Сокобања који пролази кроз Алексинац.

"Управо сада теку радови на изградњи атмосферске канализације те радове изводи општина Алексинац, али по договру и уговору који имамо са ‘Путевима Србије’ одмах по завршетку тих радова они ће кренути са реконструкцијом коловоза", наводи Ненад Станковић.

Пешачка улица до сада је била затворена за саобраћај само лети, пројекат предвиђа уклањање ивичњака и потпуно затварање.

Поједини Алексинчани негодују и што ће ово старо дрвеће због реконструкције пешачке зоне бити посечено, према пројекту нова пешачка зона имаће дрворед по средини улице.

Буџет Алексинаца је милијарду 250 милиона динара, у Општини кажу да немају кредите ни за уређење пешачке зоне ни за текућу ликвидност.

Извор


# председник општине Алексинац Радио Телевизија Србије општина саобраћај Ненад Станковић Бањски друм пешачка зона
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима