Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Коме припада тротоар, пешацима или аутомобилима?

rss

16.06.2020. Алексинац.нет

Да је паркинг у Алексинцу велики проблем, то већ сви знамо, али да када паркирање угрожава безбедност пешака онда је ситуација алармантна.

Коме припада тротоар, пешацима или аутомобилима?

Једносмерна улица која спаја улице Дракчета Миловановића и Мајора Милана Тепића, је свакодневно паркиралиште за све који имају неког посла у граду. Тротоар је у потпуности блокиран и сви пешаци који иду или се враћају са пијаце морају да се крећу путем и мимоилазе се са аутомобилима. Том улицом свакога дана иде велики број пензионера са колицима која су им неопходна за пијачни пазар, која заузимају велики простор, и долазе у ситуацију када им је тешко да се мимоиђу са возачима који често немају разумевања.

Како закон каже: паркирање на тротоару није дозвољено, осим ако је то регулисано саобраћајном сигнализацијом, и ако на тротоару, када је возило паркирано, остане слободан пролаз за пешаке најмање ширине 1,60 метара, који не сме бити уз ивицу коловоза.

У поподневним часовима ситуација у овој улици је боља што се тиче тротоара, али има неколико возила која су бахато паркирана током целог дана и свесно заузимају комплетну површину тротоара. Иако је уредно обележен паркинг простор возачи то не поштују, али и надлежни не реагују адекватним санкцијама против прекршиоца. 


# саобраћај паркинг тротоар аутомобил пијаца Дракчета Миловановића улица Мајора Милана Тепића улица
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима