Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 911  Displaying: 71 - 80

Алексинчани у неверици због овог "јединственог бисера архитектуре"

20.08.2019.

Врата на згради без терасе и степеница јединствен су пример алексиначке архитектуре коју пролазници гледају у неверици будући да би онај који би кроз њих крочио отишао право у смрт.

Опширније

Коментара: 2

Засад решен проблем снабдевања водом нишких и алексиначког села

15.08.2019.

Села Палиграце, Велепоље, Горња Трнава и алексиначко село Врело од поднева имају воду, речено је из Водовода. Међутим, иако је поправљен квар због кога нису имали воду скоро недељу дана, то је само привремено решење проблема са снабдевањем, док се не заврши реконструкција система Врело.

Опширније

Коментара: 1

Захваљујући добрим људима Софија наставља своју борбу

Извор: vesti-online.com 07.08.2019.

Крхки организам Софије Накић (16) из Житковца код Алексинца, оболеле од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу, опет је посустао и упутио аларм на позорност, али и сигнал за нову бригу. Решење ће, по свему судећи, морати да се потражи у Турској, а то је за њену породицу у овом часу непремостива препрека.

Опширније

Коментара: 1

Живот јединог српског Амиша Кристофера Петровића

Биљана Љубисављевић, Бета 31.07.2019.

Мали Дреновац, живописно сеоце са педесетак кућа на обронцима Малог Јастрепца, на пола пута између Ниша и Алексинца, нови је дом јединог српског Амиша Кристофера Петровића (38), његове супруге Јоване (27) и тромесечног сина Теофила.

Опширније

Коментара: 0

Породица Јефтић из Прћиловице живи у тешком сиромаштву

Aлексинац.нет 30.07.2019.

Четворо деце, са својим родитељима живе у тешком сиромаштву, а док причају о томе ипак не губе наду за бољим сутра, и верују да ће успети бар мало лепше да живе. Александра и Богдан Јефтић живе у Прћиловици у стравичним условима, несхватљивим за двасесет први век.

Опширније

Коментара: 4

За прославу славе Светог Архангле Гаврила припремљен богат дводневни културно-уметнички програм

Драган Весић 23.07.2019.

Двадесетшестог јула, у петак, црква у Житковцу прославиће своју славу Светог Архангела Гаврила чије име носи.

Опширније

Коментара: 0

Деца и млади без родитељског старања летују уз подршку компаније Фриком

22.07.2019.

Захваљујући хуманитарној акцији коју је компанија Фриком спровела у оквиру Сладоледана, седморо штићеника без родитељског старања и са посебним потребама из Установе за децу и младе „Христина Маркишић“ у Алексинцу, ће у августу летовати у Грчкој.

Опширније

Коментара: 0

И даље без превоза до Рсовца

Алексинац.нет 19.07.2019.

Мештани села Бели Брег, Доњи и Горњи Крупац, Рсовац, Врело и Преконози су већ месец дана одсечени од остатка општине од када је Ниш-експрес својевољно одлучио да их остави без линијског превоза.

Опширније

Коментара: 1

Софија наставила борбу за здравље, али јој је подршка и даље потребна

17.07.2019.

У протекле три недеље од када смо последњи пут писали о храброј Софији Накић (16) из Житковца код Алексинца, оболелој од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу, није се много променило. Истина, захваљујући добрим људима из дијаспоре и суграђана, ова љупка девојчица храбро је наставила борбу за здравље, али јој је подршка и даље потребна.

Опширније

Коментара: 0

Школама и болницама са југа новац од опортунитета донеће нову опрему

16.07.2019.

Општа болница у Алексинцу направиће јединицу за стерилизацију која спречава болничке инфекције, вредну 4.500.000 динара, захваљујући новцу који ће добити од Министарства правде путем конкурса.

Опширније

Коментара: 0

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Total: 911  Displaying: 71 - 80