Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зоран Вујовић посетио Алпос

rss

03.03.2011. Извор: ССС Алексинац

Председник Савеза Самосталних синдиката Металаца данас је посетио Алпос, је разговарао са руководством фабрике, као и са синдикатом Алпоса о проблему у фирми.

Зоран Вујовић посетио Алпос

Будућност наше фабрике је неизвесна, највероватније ће сутра банке којима Алпос дугује одлучити да ли ће покренути стечај. Такође је неизвесно покретање производње како би се дуг према банкама вратио. Међутим, ако се рачун убрзо не деблокира доћи ће до аутоматског пред стечајног поступка. Председник је обишао фабрику, где није могао да верује да овакав погон држава дозволила да се уништи и пропадне.

Зоран Вујовић је навео да је ово пример још једног бахатог понашања државе према предузећима и пример лоше приватизације - овакву фабрику дати занатлијама из Словеније да униште и задуже код банака како би се капитал пренео у Словенију. Алпос је нанео штету не само радницима Алпоса него и грађанима Алексинца, па и Србије. Јер, уништење фабрике значи мање пара у буџету Општине и Србије, што проузрокује сиромаштво, мање пара за инвестиције и све оно што већ одавно мучи Србију. Савез самосталних синдиката металаца Србије ће се активно укључити у решавању проблема радника.

Вујовић је и разговарао и са радницима Емпе око њиховог проблема везаног за повезивање радног стажа и начина вођења стечаја. Председник је био згранут начином стечајног поступка и заложио се да ће испитати цео стучај стечаја као и сам процес стечаја и тражити сва објашњења од агенције за приватизацију.

Аутор: Добрица Ранђеловић

Коментара: 0


# Алпос Добрица Ранђеловић
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима