Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вучић: "Магна" само у Алексинцу запошљава 800 радника

rss

19.10.2021. РТС

Председник Србије Александар Вучић је, током обиласка фабрике "Магна - Оџаци", огранка у Алексинцу, приметио да је приликом отварања погона те фирме у Оџацима 2012. године речено да ће бити могућности за 800 радних места, а да је сада само у погону у Алексинцу отворено толико радних места, у Србији 2.600.

Фото: Општина Алексинац

У Алексинцу је отворен нови погон канадске компаније "Магна ситинг" за производњу пресвлака за аутомобилска седишта свих брендова. Отварањем новог погона, отварају се и нова радна места.

Александар Вучић је истакао да је та фабрика од изузетне важности за Алексинац, који нема фискалне проблеме, али је сиромашна општина, а посебно за Оџаке. 

Алексинцу, како је навео, држава ће до краја године помоћи и када је реч о болници, али и за обилазницу.

Наводећи да 70 одсто запослених чине жене, а 30 одсто мушкарци, Вучић је казао да има много случајева где по два или три члана једне породице раде у тој фабрици, а по атмосфери и њиховом расположењу закључио је да су услови рада бољи него што је очекивао.

"Важно што су нашли посао у граду у којем живе. Највећи број људи је путовао у Ниш на посао, добијали су понуде да раде у Нишу у фабрикама које смо отворили, али је важно да раде овде. Има и доста великих села у околини Алексинца, који није ни мали", казао је председник.

Нагласио је да је у Алексинцу 2012. године просечна плата била 287 евра, а данас је 445 евра, што је повећање од 50 одсто.

Извор


# Алексинац Александар Вучић Далибор Радичевић аутомобил Магна
@avucic @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима