Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Влада није успела да нађе консултанта за уљне шкриљце

rss

27.03.2012. Извор: Бета

Влада Србије поновиће поступак јавне набавке консултантских услуга за саветника за избор стратешког партнера за експлоатацију уљних шкриљаца из Алексиначког басена.

Влада није успела да нађе консултанта за уљне шкриљце

То је данас изјавио директор Владине канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михаиловић.

"Иако су чак 23 домаће и стране компаније преузеле конкурсну документацију, у предвиђеном року за подношење понуда није достављена ниједна. Претпостављам да су разлог томе расположива буџетска средства (20 милиона динара), на основу којих је формирана процењена вредност", изјавио је Михаиловић.

Он је најавио да ће Влада Србије размотрити могућност обезбеђивања додатних буџетских средстава за ову намену.

Према речима Михаиловића, понављање поступка јавне набавке консултантских услуга неће омести процес инвестирања у експлоатацију уљних шкриљаца јер се ради о "стратешком опредељењу чији ће се резултати видети у наредним деценијама".

"Поновним поступком који ће бити спроведен у наредних месец дана, а којим ће бити пружена могућност свима који су преузели конкурсну документацију да поднесу понуде, биће завршен посао избора стратешког партнера за експлоатацију, припрему прераду и производњу нафте и нафтних деривата из уљних шкриљаца Алексиначког басена", изјавио је Михаиловић.

Коментара: 0


# Влада Републике Србије
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима