Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Случај Фрад: Да ли послодавци не поштују правоснажне пресуде?!

rss

12.03.2016.

Радници фабрике Фрад, који су пре пар година отпуштени, а како тврде, имају пресуду даје то урађено незаконито и којом се поништава отказ, још увек нису враћени на посао.
Они су се, тим поводом, обратили саопштењем.

Случај Фрад: Да ли послодавци не поштују правоснажне пресуде?!

Желимо овим саопштењем да подсетимо јавност да имамо правоснажну и извршну пресуду Основног суда у Алексинцу од 26.6.2015. г. о враћању на посао, које послодавац до данас није испоштовао.

Пошто су прошле две године од незаконито добијених отказа, а нама је за то време било ускраћено право на рад, остваривање зараде, право по основу социјалног осигурања, право на оверу здравствене књижице и право из Пензијског и инвалидског осигурања.

Покушали смо да своја права остваримо преко институција ове државе. Како смо схватили да то није могуће, наш следећи корак биће окупљање испред фабрике у Алексинцу, са члановима наших породица и члановима синдикалних организација, који су нам обећали подршку, где ћемо покушати да остваримо наша елементарна, Уставом загарантована права.

У Алексинцу 11.3.2016.
Незаконито отпуштени радници Фрада

Коментара: 2


# суд синдикат Фрад радници здравствене књижице отпуштања
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+8) (-0)

    Pitam 13.03.2016.
    da li je okupljanje radnika Frada 24-og? Tako sam cuo

  • (+3) (-0)

    Zoran 16.03.2016.
    Ko se beše iz opštinskih vlasti slikao sa Zabunovićem kada je kupio FRAD. Što ne dodju sada da se slikaju sa radnicima??


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима