Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Путник Алексинац - стечај или ликвидација

rss

05.03.2011. Извор: ССС Алексинац

На данашњем збору радника који је иницирао ССС Алексинца заједно са адвокатом радника и председником синдиката Путника, разговарало се о даљој судбини Путника.

Путник Алексинац - стечај или ликвидација

После коначне пресуде Суда о намиривању дугова Путника и после продаје дела Путника дошло је до проглашења предстечајног поступка од стране Државе. Пошто је Путник већ две године у блокади по закону улази у аутоматски стечај.

На седници је говорио адвокат о начину и путу наплате дуговања радника после продаје дела Путника.

Председник синдиката Општине Алексинац Добрица Ранђеловић је рекао да уколико не дође до деблокаде у року 2 месеца и не уплати се 500000 динара за покретање стечаја, Путник одлази у ликвидацију. Ликвидација за раднике значи немогућност намирења обавеза и, што је страшније, неће имати ко да им да отказ и да могућност одласка на тржиште рада. Председник је преложио да се разговара са општинском влашћу да покрене стечај односно јавна предузећа јер и њима Путник дугује око 5000000 динара, како не би отишли у ликвидацију.

Радници су спремни на све облике борбе да не дође до ликвидације и спремни су да подрже синдикат у борби између стечаја или ликвидације.

Коментара: 0


# Алексинац синдикат јавна предузећа Добрица Ранђеловић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима