Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почињу предузетничке обуке

rss

01.12.2011. Извор: Општина Алексинац

Овог викенда обуке у оквиру пројекта "Предузетници Алексинца на добром путу"

Обука за почетнике у бизнису

Почињу предузетничке обуке

"Предузетници Алексинца на добром путу"

Овог викенда, 3. и 4. децембра, настављају се обуке у оквиру пројекта данског ЛЕДИБ-а и општине Алексинац, "Предузетници Алексинца на добром путу".

Едукативна предавања, која ће бити одржана у новом Предузетничком тренинг центру општине Алексинац, и овог пута организује нишки Проактив, организација цивилног друштва.

Обуке ће бити одржане за све алексиначке предузетнике, али и потенцијалне младе предузетнике.

ПРОГРАМ:

Субота, 3. децембар, 2011. год.

10.00 ч - Теме: Пословна комуникација и Јавни наступ, тренери: Александар Анђелковић и Милена Митић Анђелковић

Недеља, 4. децембар, 2011. год.

12.00 ч - Теме: Бизнис план - консултантске услуге, Маркетинг план и Иновације и конкурентна предност - менаџмент иновација, тренери: Никола Пејовић и Горан Младеновић


Обука за почетнике у бизнису

Национална агенција за регионални развој у сарадњи са Обласном развојном асоцијацијом – ОРА – Југ, и ове године организује тродневне обуке за потенцијалне предузетнике (старт-уп обуке).

Обуке, које ће у Алексинцу бити одржане 5., 6. и 7. децембра, у времену од 11 до 13 часова, у новом Предузетничком тренинг центру, предвиђене су и локалним Акционим планом за омладинско предузетништво општине Алексинац.

Обуке за почетнике у бизнису састоје се из шест модула – особине и мотиви предузетника, анализа и вредновање бизнис идеје, правни основ пословања, порези и доприноси, извори финансирања и радионица за израду бизнис плана. Изводе се по методологији Националне агенције, а по завршеној обуци, полазници добијају сертификат, који је и званично признат од Националне службе за запошљавање и предуслов је да млади учествују у некој од мера запошљавања које спроводи НЗС. Обуке су бесплатне.

Циљ одржавања бесплатних обука је обезбеђивање вишег нивоа знања наших предузетника и почетника у бизнису. Подизањем нивоа предузетничких знања и вештина и предузетничке културе отвара се могућност формирања нових привредних субјеката што ће довести до смањења незапослености кроз самозапошљавање и отварање нових радних места.

Од 2007. године до данас одржано је 687 обука са више од десет хиљада полазника. Ове године се очекује да ће основне предузетничке вештине савладати 4.400 полазника


Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]