Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Савета за запошљавање

rss

06.12.2012. Општина Алексинац

Локални савет за запошљавање општине Алексинац недавно је заседао у свом новом сазиву, на челу са председником општине Ненадом Станковићем.

Одржана седница Савета за запошљавање

Савет је на својој првој седници говорио о "твининг" пројекту везаном за Националну службу за запошљавање и Локалне савете за запошљавање, разматрао Извештај о стању незапослености у нашој општини, али и донео Одлуку о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања за 2013. годину.

Предлог Добрице Ранђеловића, председника ССС-а Алексинац, да се формира Социјално-економски савет у нашој општини, наишао је на позитивне реакције чланова Локалног савета за запошљавање, док је заменик председника општине Чедомир Ракић најавио и могућност формирања новог Привредног савета.

Што се тиче стопе незапослености на територији алексиначке општине, према подацима НСЗ, у октобру 2012. године регистровано је 7.941 лице евиденцији. Највеће учешће у регистрованој стопи незапослености, која износи 57,19 %, према трајању незапослености имају лица која на посао чекају до годину дана, а посматрано према годинама старости, највеће учешће имају лица од 20 до 24 године.

Према речима заменика председника општине Чедомира Ракића, резултати о стопи незапослености на територији општине Алексинац су поражавајући и да руководство локалне самоуправе улаже све могуће напоре да доведе стране инвеститоре.

На самом крају састанка ЛСЗ-а, усвојена је Одлука о изради Локалног акционог плана за 2013. годину, која ће бити упућена Општинском већу на даље разматрање.

Иначе, према речима Мирјане Беговић, представника НСЗ, Европска унија покренула је пројекат у Србији, који се финансира из средстава ИПА фондова, а чији је циљ јачање капацитета институција које се баве проблематиком запошљавања. Пројекат је почео са реализацијом маја месеца, а општина Алексинац ушла је у ужи избор општина које ће бити обухваћене овим пројектом.

Коментара: 0


# Алексинац Чедомир Ракић општина запошљавање
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима