Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нови покушаји приватизације алексиначке привреде

rss

25.06.2011. Извор: СО Алексинац, Агенција за приватизацију

- Четврти покушај продаја Емпине имовине

- Продаје се и део имовине ПИК Холдинг-а. Да ли ће потенцијални инвеститори испунити обећања?

Нови покушаји приватизације алексиначке привреде
Четврта продаја Емпине имовине

На основу закључка стечајног судије Трговинског суда у Нишу, за уторак, 28. јун у 11 часова, заказана је четврта продаја имовине Д.П "Емпа" у стечају.

Предмет продаје биће имовина која се налази у катастарској општини Алексинац Варош, коју чине две целине. Укупна почетна цена износи 22.251.102 динара, тачније 10.954.466 за прву целину и 11.296.636 динара за другу целину.

Право учешћа на јавном надметању имају сва правна и физичка лица.

ПИК Холдинг - продаја имовине

На основу решења Привредног суда у Нишу, за 11. јул у 11 часова заказано је јавно надметање за продају имовине Холдинг компаније ПИК "Алексинац" у стечају.

Као предмети продаје јавног надметања наћи ће се: имовина на локацији "Алпродукта" у Алексинцу, имовина на локацији "Алексиначког подрума", пољопривредно земљиште укупне површине 356 хектара, као и имовина на локацијама катастарских општина Бован, Бобовиште, Рутевац, Краљево, Алексиначки бујмир, Катун, Пруговац, Дражевац, Г.Сухотно и Шурић.

Рок за откуп продајне документације је 4. јул, а право учешћа у поступку продаје имају сва правна и физичка лица.

Да подсетимо, ПИК Алексинац пословао је као холдинг компанија са 16 зависних друштава. Нека од њих су Ал Продукт (Хладњача), Подрум, Кланица, Економија и Трнавка. У последњих неколико месеци, било је више потенцијалних инвеститора, међу којима су МК Гроуп, Холдинг компанија Пол-Мот из Пољске и представници руских инвеститора.

Коментара: 0


# ПИК Алексинац општина Алексиначки Бујмир
@ 

[ Додај коментар ]