Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Србија на дну по БДП-у

rss

15.01.2008. Извор: Бета

Србија на дну по БДП-у
Србија, Молдавија и Грузија су на зачељу региона централне и источне Европе по нивоу бруто домаћег производа, наводи Јуромани.

Представник компаније "Јуромани институционални инвеститори" (Еуромонеy), на отварању Јуромани конференције о централној и источцној Европи, рекао је да је БДП те три државе у 2007. години био 30 одсто мањи него 1989.

Директор компаније Јуромани Ричард Енсор оценио је да је то последица мањег прилива директних страних инвестиција.

Енсор је истакао да је регион централне и источне Европе у 2007. години забележио рекордан раст БДП-а од око седам одсто у просеку и да је први пут премашен ниво БДП-а из 1989. године.

"Регион је прошле године у просеку имао за девет одсто већи БДП него 1989. године пре пада Берлинског зида", навео је Енсор, директор у компанији која је власник економског часописа Јуромани.

На овогодишњој Јуромани конференцији о економији и инвестицијама у централној и источној Европи, учествује више од 1.200 банкара, инвеститора, економиста, државника, привредника и новинара.

Економску слику и могућности за улагање у Србији на том скупу ће представити помоћник министра економије Србије Небојша Ћирић и шеф канцеларије Светске банке за Србију Сајмон Греј.

Коментара: 0


# Србија Небојша Ћирић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима