Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumna Dragana Vesića: Stranac u simulakrumu

"Simulakrum nije nikad ono što prikriva istinu, nego istina prikriva da je nema. Simulakrum je istinit." - Žan Bodrijar

Opširnije

Uz pretnju pištoljem opljačkali radnju, jedan od lopova ima samo 15 godina

Niška policija uhapsila je S. T. (19) iz Aleksinca zbog sumnje da je sa petnaestogodišnjakom iz Aleksinca, uz pretnju pištoljem, od radnice jedne trgovinske radnje oteo novac.

Opširnije

Kolumna Miodraga Tasića: Korona protiv izbora!

U trenutku pisanja ovog teksta (3. mart 2020.) zvanično je objavljeno da je u Srbiji pet osoba zaraženo takozvanim korona virusom. Više nema šale. Dok su Kinezi obolevali masovno, potom Južna Koreja i Iran, sve je to izgledalo daleko i nevažno po nas, Srbe. Čak i činjenica da mnogo Kineza živi i radi u Srbiji, mnogi Kinezi odlaze u Kinu zbog proslave njihove Nove godine, pa i mnogo kineskih turista nas poseti, i shodno tome postoji realna opasnost da se zaraza proširi i u Srbiji, čini se da…

Opširnije

"NIF" osvojio regionalnu Jadransku džiu džicu ligu

U subotu, 6. marta 2020. godine u sportskoj hali „Tabor“ u Mariboru održan je fajnal for regionalne međunarodne Jadranske džiu džicu lige i 16. Međunarodni turnir "Maribor OPEN 2020".

Opširnije

Petnaestogodišnjak nepažljivim ženama skidao i krao torbe pa uzimao novčanike i telefone

Petnaestogodišnjak iz Aleksinca priznao je u policiji nakon privođenja da je "orobio" tri nepažljive žene koje su torbe nonšalantno nosile po gradu. Njega će sud da tereti za tri krivična dela krađe, a krivičnu prijavu protiv njega podnelo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

Opširnije

Zapaljen stambeni objekat, ima povređenih

Oko jedan sat posle ponoći zapaljen je stambeni objekat u Aleksincu.

Opširnije

Biciklom ne može, ali kolima može

Od nedavno u novoj glavnoj ulici u Aleksincu, tzv. pešačkoj zoni, je počeo da se sprovodi zakon o zabrani vožnje bicikla. Biciklom ne može, ali kolima izgleda može.

Opširnije

Službenica suda u Aleksincu sakrivala predmete čekajući zastarenje postupka

Kako je saopšteno iz MUP-a, pripadnici policije uhapsili su službenicu aleksinačkog suda koja je skrivala rešenja o izvršenju zatvorskih kazni, čekajući njihovo zastarenje.

OpširnijePrijatelji sajta