Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Violeta Miletić među najboljim obrazovateljima Srbije

rss

17.12.2015.

U utorak, 15. decembra svečano su dodeljena priznanja 16 najboljih učitelja i nastavnika Srbije, koje je u okviru projekta "Najbolji edukatori Srbije" nagradilo Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić", a podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Najbolji edukatori Srbije, Foto: Promo

U okviru projekta koji je ove godine realizovan po drugi put, nagrađeno je 16 edukatora / obrazovatelja iz 15 gradova Srbije - Aleksinca, Bečeja, Vršca, Žagubice, Kovina, Kikinde, Loznice, Niša, Novog Sada, Paraćina, Prokuplja, Petrovca na Mlavi, Ćuprije, Sombora i Sremskih Karlovaca.

Svi obrazovatelji su pored lične nagrade od 40.000 dinara, nagrađeni i sa po 100.000 dinara, koje u narednih godinu dana mogu iskoristiti za unapređenje nastave. Ove godine su se odabiru dobitnika priznanja pridružili prošlogodišnji najbolji edukatori, a pored njih i Udruženja, u finalnom krugu selekcije su učestvovali predstavnici Ministarstva prosvete, direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović, Dragica Pavlović Babić, koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji i Olivera Todorović, rukovodilac Centra za razvoj zaposlenih u obrazovanju (ZUOV).

Kroz ovaj projekat, organizatori žele da istaknu one učitelje i nastavnike koji su inovativni i proaktivni, inspirativni i pokretači pozitivnih promena u svom poslu i svojoj okolini.

- Mi nagrađujemo edukatore koji zaista prave razliku u svom poslu. Želimo da istaknemo edukatore čiji su časovi drugačiji i zanimljivi, koji primenjuju savremene metode nastave, koji organizuju najrazličitije vannastavne aktivnosti, koji decu podstiču na rad, istaživanje i proaktivnost. Upravo oni edukatori koji uvek idu korak napred i uvek rade nešto drugačije, više i bolje su preduzetnici u svom poslu i najveći uzori i najbolji primeri đacima. Želimo da se zahvalimo edukatorima koji čine izuzetne napore i da im pokažemo da se to ceni, da pohvalimo njihov trud i zalaganje i na taj način damo pozitivne primere ostalim predavačima - rekla je Lela Đokić, koordinator projekta.

Nagrađeni edukatori ove godine su:

1.Violeta Miletić
Nastavnik prehrambene grupe predmeta u Poljoprivrednoj školi „Šumatovac“, Aleksinac

2. Suzana Miljković
Učiteljica u OŠ „Kralj Petar I“ Niš

3. Gabriela Potrebić Težer
Učiteljica u OŠ „Sever Đurkić“, Bečej

4. Goran Jovišić
Nastavnik računarstva i informatike u Karlovačkoj gimnaziji, Sremski Karlovci

5. Svetlana Radlovački
Nastavnik programiranja u Školskom centru „Nikola Tesla“, Vršac

6. Dijana Malidža
Učiteljica u OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu

7. Vera Milićević
Nastavnik građevinske grupe predmeta u Tehničkoj školi u Loznici

8. Ivana Krulj
Nastavnica fizike u OŠ „Đura Jakšić“ u Ćupriji

9. Gordana Rackov
Učiteljica u OŠ „Sveti Sava“ u Kikindi

10. Mirjana Rašić Mitić
Nastavnik matematike u OŠ „Sveti Sava“, Niš

11. Ena Horvat
Nastavnica biologije u OŠ „Nikola Vukićević“ u Somboru

12. Zorica Ivanović
Nastavnik srpskog jezika i književnosti u Tehnološkoj školi u Paraćinu

13. Slavica Gomilanović
Učiteljica u OŠ „Đura Jakšić“, Oreškovica, Petrovac na Mlavi

14. Dejan Kreculj
Nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Kovin

15. Slađana Trajković
Nastavnik matematike u Tehničkoj školi „15. maj“, Prokuplje

16. Zvonimirka Jovičić
Učiteljica u OŠ „Moša Pijade“ Žagubica, odeljenje u Izvarici

 

Violeta Miletić
Nastavnik prehrambene grupe predmeta u Poljoprivrednoj školi „Šumatovac“, Aleksinac

Visok stepen ulaganja sopstvenog rada rezultira izvarednim uspesima koje postiže u radu sa učenicima.

Na časovima primenjuje nove tehnike rada kojima postiže visok stepen znanja učenika, ali i razvoj zajedništva, inovativnosti, kreativnosti, organizovanosti, strpljivosti, motivisanosti i entuzijazma.

Ove, ali i mnoge druge osobine razvija kod učenika i u toku vannastavnih aktivnosti. Deo se može videti na sajtu mladipreduzetnici.weebly.com

Široko primenjuje IKT u nastavi, na predavanjima, radionicama, za ocenjivanje učenika. Realizovala je pet uglednih časova sa najvišim ocenama. Najviše ulaže u sticanje znanja učenika o značaju preduzetništva, sa kojima je osnovala učenicku kompaniju “Eko De”, koja je učestvovala na takmičenju u organizaciji Junior Achievement Worldwide.

Sa učenicima se zalaže za zaštitu životne sredine i zajedno učestvuju u mnogobrojnim akcijama i projektima (učešće u akcijama Svetskog fonda za prirodu i sl.). Takođe, zajednički su učestvovali na Svetskom danu knjige, Festivalu meda itd, a sa svojim učenicima učestvuje i u organizaciji međunarodne manifestacije “Pekarski dani”. Samo u toku školske 2013/2014.godine imala je 53 vannastavne aktivnosti. Organizator je na desetine stručnih poseta učenika drugim gradovima i pogonima prehrambene industrije.

Njeni radovi se nalaze u svetskoj bazi  Microsoft-a Partners in Learning i u bazi znanja ZUOV-a. Objavila je desetine radova u lokalnim, nacionalnim i stručnim časopisima, od kojih neke i u inostranstvu, a više puta je izlagala svoje radove na stručnim nacionalnim i međunarodnim skupovima (“Innovations and best practices in teaching” itd.). Autor je dva akreditovana seminara “Ideja-prva stepenica uspešnog preduzetništva” i “Ideja – prvi korak učenika ka budućnosti”. Koordinator je i učesnik više međunarodnih i nacionalnih projekata, a svoja iskustva deli na blogu mscmiletic.weebly.com

Komentara: 0


# Poljoprivredna škola Šumatovac nagrada Petrovac na Mlavi Sveti Sava Sremski Karlovci Violeta Miletić Jovan Jovanović pekarski dani
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}