Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Pretraga
cirilica | latinica

Svečana akademija Saveza za školski sport

rss

30.06.2016. Saša Marković Gidra

Prvi po redu, svečani skup nisu ispoštovali, pored urednih poziva, pre svih predsednik, potpredsednik opštine i ostali predstavnici opštine, a zatim organizacije koje su u srodne ovom savezu, kao što su pre svih „Otis“ i Sportski savez Aleksinca i najveća sportska porodica u gradu, Opštinski fudbalski savez Aleksinca.

Svečana akademija Saveza za školski sport

Poslednjeg dana juna, u svečanoj sali gimnazije „Drakče Milovanović“, održana je prva svečana akademija Saveza za školski sport Aleksinac.

Svečani skup je otvorio predsednik saveza za školski sport profesor Viobran Radisavljević i tom prilikom je izrazio nezadovoljstvo nedolaskom pojedinaca na svečanu akademiju.

Prvi po redu, svečani skup, nisu ispoštovali, pored urednih poziva, pre svih predsednik, potpresednik opštine i ostali predstavnici opštine, a zatim organizacije koje su u srodne ovom savezu, kao što su pre svih „Otis“ i Sportski savez Aleksinca i najveća sportska porodica u gradu, Opštinski fudbalski savez Aleksinca.

Ovaj relativno mladi savez tokom 2015/2016. godine organizovao je niz takmičenja osnovnih i srednji škola koje je predvideo Savez za školski sport Srbije. Na takmičenju su učestvovale osam osnovnih škola, tri srednje škole i jedna za učenike sa posebnim potrebama. Ukupno je bilo oko 800 sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su se oprobali u malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci, džudou, košarci, rukometu i atletici.

Najbolje ekipe i pojedinci na opštinskom takmičenju plasirali su se na okružna takmičenja, a posle toga i na više rangove takmičenja, među okrug i republičko takmičenje. Predstavnica džudo kluba Aleksinac, Anđela Nikolić je donela i prvu školsku olimpijsku medalju za naš savez i grad.

Pri kraju akademije, na osnovu svih rezultata, proglašene su najbolje škole i pojedinci za prethodnu školsku godinu.

Najbolja srednja škola je Aleksinačka gimnazija, dok je najbolja osnovna Vožd Karađorđe. Najbolji sportista iz srednje škole je košarkaš Ognjen Milenković, a sportiskinja Aleksandra Đorđević, inače učenici Gimnazije. Titule najboljih sportista u osnovnim školama poneli su Nikola Novković i Ivana Živanović.

Na kraju akademije podeljene su pohvalnice i zahvalnice saradnicima, klubovima, savezima, kancelariji za mlade, medijima, dok su one predstavnicima opštine i organizacijama na početku izveštaja pomenutih ostale u “fioci“, čekajući bolje dane.

Sportska redakcija Aleksinac.net-a se zahvaljuje na zahvalnici Školskom savezu za sport i ujedno se obavezuje na dalju, nadamo se još bolju saradnju.

Komentara: 0


# atletika košarka Stoni tenis sport rukomet džudo mali fudbal borilački sportovi odbojka Savez za školski sport Anđela Nikolić Viobran Radisavljević Ognjen Milenković Aleksandra Đorđević Nikola Novković Ivana Živanović
@ 

[ Dodaj komentar ]