Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Svečana akademija povodom Dana opštine

rss

09.06.2013. Izvor: Radio Aleksinac, Opština

Povodom Dana opštine, održana jesvečana akademija i svečana sednica Skupštine opštine Aleksinac na kojoj su dodeljena javna priznanja i pohvale zaslužnim građanima.

Svečana akademija povodom Dana opštine

Plakete kao najviše priznanje dobili su Dušan Duka Jovanović iz Aleksinca za izuzetan doprinos razvoju pozorišta i kulture i Zlatko Pavlović za izuzetan doprinos umetnosti i kulturi.

Dušan Duka Jovanović, koji je dobitnik preko 60 priznanja, ističe da mu je ova nagrada posebno bitna jer je dodeljuje njegov rodni grad:„To je najveće priznanje koje jedan čovek može da dobije. Ja se zahvaljujem svim Aleksinčanima na ovom priznanju i mislim da će ovo meni biti još jedan podstrek za budući rad“.

Drugi dobitnik plakete, poznati aleksinački slikar Zlatko Pavlović, dodaje da je ovo priznanje kruna njegove pedesetogodišnje umetničke  karijere: „To je nešto najznačajnije kada dođe iz tvog grada, iz tvog zavičaja. Ovo je za mene jedna od najznačajnijih nagrada, jer ovom plaketom zaokružujem sve opštinske nagrade koje sam do sada dobio. Mislim da je to jedan podstrek za sve da samo treba uporno, mnogo i kvalitetno raditi. Treći uslov koji treba ispuniti je i da te se neko seti“.

Nagradu u oblasti kulture, istorije, etnologije, geografije i promovisanju tradicije opštine Aleksinac u visini od 20.000,00 dinara dobili su Milan Dinić iz Aleksinca, Zorica Milenković iz Prćilovice, Gojko Milovanović iz Aleksinca, Svetlana Biorac Matić iz Aleksinca i Aleksinačko amatersko pozorište.

Zorica Miladinović, poznata po svojoj darovitosti i umešnosti u očuvanju starih srpskih recepata, kaže da je na svakom takmičenju na kome je učestvovala pokušavala da prenese lepu sliku o našoj opštini i tradiciji ovog podneblja: „Za kratko vreme sam zatvorila jedan krug oko sebe sa svojim željama, prohtevima i dostignućima. Uspela sam da te svoje zamisli i želje ostvarim kroz putovanja, promocije Aleksinca i težnju za pobedom i da kroz sebe predstavim što bolje aleksinačku ženu. A taj moj rad je komisija ispoštovala“objašnjava Milenkovićeva.

U ime Aleksinačkog amaterskog pozorišta Miloš Paović zahvaljujući se na nagradi napomenuo da ona predstavlja samo nastavak jednog uspešnog niza koji AAP ima: „Posle niza nagrada koje smo osvojili na festivalima, od organizatora festivala iz drugih opština i gradova, ova nagrada grada u kome smo nastali i koji predstavljamo nam znači mnogo jer je u stvari kruna jednog četvorogodišnjeg rada“.

Na kraju, pohvale su dobili Aleksandar Živković i Jovan Živić iz Aleksinca, Učiteljsko društvo Aleksinac, Zora D.O.O. Kraljevo i džudo i džiu džica klub „NIF“ Aleksinac.

 

Komentara: 0


# Gojko Milovanović opština akademija Jovan Živić Miloš Paović Kraljevo Milan Dinić učiteljsko društvo Zlatko Pavlović Svetlana Biorac Matić Dušan Duka Jovanović Aleksandar Živković amatersko pozorište
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}