Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SO Aleksinac ponovo izaziva krizu u OŠ „Ljupče Nikolić“

rss

05.12.2014. D. Ostojić

Za ponedeljak, 8. decembar, zakazana je nova sednica Skupštine opštine Aleksinac. U dnevni red sednice ponovo nije uvršteno imenovanje članova Školskog odbora OŠ „Ljupče Nikolić“.

SO Aleksinac ponovo izaziva krizu u OŠ „Ljupče Nikolić“

Iako je, po zakonu, SO Aleksinac dužna da imenuje članove Školskog odbora koje je predložio Savet roditelja ovo je već druga sednica SO Aleksinac na kojoj se ova tačka, očigledno namerno, izostavlja.

Na prethodnoj sednici SO Aleksinac održanoj septembra odbornici opozicije su tražili da se imenuju članovi Školskog odbora iz reda roditelja kako bi se izbegla kriza u školi ali je vlast to odbila. Predsednik Administrativno-mandatne komisije Slavoljub Veličković (SNS) ni na izričit zahtev odbornika nije obrazložio zašto nema imenovanja članova ŠO koje je po proceduri i na vreme predložio Savet roditelja.

Neimenovanje članova ŠO bilo je direktan povod da ministarstvo prosvete oceni neispravnim konkurs po kome je Lela Stevanović izabrana za direktora OŠ „Ljupče Nikolić“ i zatim postavilo Toplicu Petrovića za v.d. direktora.

Novim odbijanjem da se imenuju legalno izabrani predstavnici roditelja u Školski odbor, SO Aleksinac izaziva krizu rada Školskog odbora kako bi se stvorili uslovi da ministar imenuje i privremeni (prinudni) školski odbor koji bi trebalo da bira direktora na novom konkursu.

Odbornici opozicije su na sve ovo upozoravali još na prošloj sednici SO Aleksinac i to je bio jedan od osnovnih razloga što, prvi put od kad postoji, TV Alt nije emitovao snimak sednice skupštine.

 

Komentara: 24


# Ljupče Nikolić OŠ opština skupština Ministarstvo prosvete Slavoljub Veličković Lela Stevanović školski odbor SO Aleksinac
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+35) (-10)

  MIMI 05.12.2014.
  Naprednjacko bahacenje, bezakonje, javasluk, anarhija, kumovi na putu u buducnost u koju veruju, vrlo moguce, uskoro, i na " sluzbenom putu ".

 • (+5) (-8)

  Budi pravedan i ne politizuj 05.12.2014.
  Pisi Ostojicu za Zitkovac malo.Tamo je uzas. Cujem dobili 2 na eksternu.A tamo nisu naprednjaci na vlasti u skoli

 • (+32) (-7)

  Dishi68 05.12.2014.
  Ovo samo jos kreteni potpuni ne mogu da ukapiraju odakle je sve pocelo i cija je ovo kuhinja.Da bolesne ambicije petrovc toplice nisu pokrenule citavu farsu da se direktorka smeni niti bi se odnosi u kolektivu poremetili niti bi prestizna Aleksinacka skola bila tema televizija i ogovaranja po gradu.Kadar visokopozicionirani SNS petrovic je i sekretar OO SNS i to govori o njemu kao o potpuno amoralnoj osobi ma sta god sns botovi pricali o njemu.

 • (+11) (-7)

  Dverjani 05.12.2014.
  svaka cast

 • (+27) (-2)

  Zorana Jovic 05.12.2014.
  Nije uzalud nadimak Slavoljuba Veličkovića - Levi. On i njegov kum Neša središe poljoprivrednu školu pa sad našli da sređuju i druge. Bahatost najgore vrste, uništiše najbolju školu u opštini. Nasilno postavljenje bez obzira na zakon. Garantovano ni ovu sednicu skupštine neće prenositi Alt, jer možda dođu roditelji da pitaju predsednika što ne radi po zakonu , a to ne bi bilo dobro da vide ljudi u Aleksincu.

 • (+11) (-3)

  tesko toj deci... 05.12.2014.
  A što "natureni" v.d. direktor još drži časove jel to možda po zakonu. Ili prosvetna inspektorka vidi samo ono što joj mutavi preCednik naloži da vidi. Uništiše nam školu, kreteni naprednjački!

 • (+22) (-6)

  nepoverljiv 06.12.2014.
  To što oni rade, to razumem, oni neznaju drugačije. Nisu mi jasni ovi iz škole koji ćute i aminuju....

 • (+12) (-20)

  PROGRAM RADA 07.12.2014.
  U skoli znaju da je Lela dosla na mesto direktora politicki, kao clan DS, a da je smenjena zato sto nije donela program rada za sta je predvidjena smena direktora.

 • (+26) (-5)

  poverljivo 08.12.2014.
  Program rada nije razlog za smenu direktora škole, a ako jeste direktor poljioprivredne škole bi trebalo da je bivši, odavnooo.

 • (+9) (-14)

  Za osobu "poverljivo" 08.12.2014.
  Nedonošenje Programa rada, koji Lela nije donela u propisanom roku, jeste razlog za smenu - to je prva stavka u Zakonu za smenu direktora !!! Uverite se, pronađite na internetu "Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja", član 63, stav 1.

 • (+8) (-5)

  mika 09.12.2014.
  1) ustanova nije donela blagovremeno program obrazovanja, odnosno ne ostvaruje program obrazovanja i vaspitanja ili ne preduzima mere za ostvarivanje principa, ciljeva i standarda postignuća;
  Šta znači blagovremeno, rupa u zakonu, da li je plan donet pre početka školske godine? Jeste.
  I onda mi izmišljamo toplu vodu. Umesto da se donese konkretan zakon, u kome decidirano stoji vreme i sve što treba. I po kome će lokalna samouprava da postavlja direktore u školama i da ih smenjuje, pa da sve bude po zakonu a ne ovako igramo se u krug.
  Nama treba sistem, sistem koji ne mora da bude idealan ali da funkcioniše i da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ovako je sve izgubilo smisao i samo se igramo zakonima, školama, državom. A kad sve uništimo biće nam krivi drugi.

 • (+14) (-2)

  Aleksandar 09.12.2014.
  Najbitnije u svemu jeste kakve primere dajemo deci.
  Šta oni mogu da zaključe iz ovoga?
  Jednostavno - nije bitno koliko učite, bitno je da li ste član određene stranke.
  Mislim da bi opštinare morali da bude sramota zbog toga, ako oni znaju šta je sramota

 • (+15) (-1)

  O da... 09.12.2014.
  Da Aleksandre tako je samo valja napomenuti da ovaj primer nije od sada vec se ovo koristi godinama unazad. Svaki napad na ovu vlast zbog ovoga sto radi a nespominjanje istih postupaka predhodnih vlasti koje su isto cinile je klasicna politicka podmetacina. Bilo bi korektno reci da su svi isto radili.

 • (+11) (-2)

  Aleksandar 09.12.2014.
  Da li je to opravdanje za ovakav postupak?
  Oni ranije su bili lopovi i lažovi, pa ćemo i mi?
  Kao što rekoh, lepo poruku dajemo deci...

 • (+15) (-7)

  nepopravljiv 09.12.2014.
  Prema rešenju kojim ministar nije dao saglasnost za imenovanje direktora, razlog je što su za članove školskog odbora iz reda zapošljenih u školi, glasali i zapošljeni koji nisu nastavnici, a koji mogu da budu birani za članove školskog odbora. Tu nepravilnost ( koja je inače protivustavna) uočila je uvažena inspektorka o tome sačinila zapisnik, isti poslala ministru i istim naložila da se propust ispravi. Nastavničko veće je ponovilo glasanje ( glasali samo nastavnici) obavestilo inspektorku, ona sačinila zapisnik, koji nije poslala ministru. Ovako je ministar ostao uskraćen za punu istinu, a naprednoj lokalnoj vlasti ostavio mogućnost za partijsko imenovanje vršioca dužnosti direktora OŠ Ljupče Nikolić. Vd direktora po važećem zakonu ima sve obaveze i prava kao i direktor, samo mu je rok trajanja ograničen na šest meseci. Proći će i tih šest meseci.....

 • (+15) (-4)

  Za "nepropavljivog" 09.12.2014.
  Na Tvojoj sam strani, ali, za pomenutih 6 meseci biće mnooogoo drugačiji odnos snaga u kolektivu... Trenutno u kolektivu ima blizu 30 radnika na određeno vreme (uglavnom DS i DSS). Njihovo mesto zauzeće neki drugi (SNS) PLUS poltroni PLUS oni koji su već bili za SNS... Obrni, okreni SNS će imati 75 % kolektiva ! Živi bili pa videli... Tako je bilo i biće ! Uostalom tako je i DS-Lela došla na mesto direktora, a sada se odriče od DS-a !?

 • (+13) (-4)

  nepopravljiv 09.12.2014.
  Poenta mojih pisanja ovde, nije svrstavanje na ovu ili onu stranu, već pokušaj da odagnam politiku iz života nas običnih smrtnika, da ove vlastoljubce i ništa manje vlastodržce od onih predhodnih, onih pre njih i njih samih jer su oni bili vlast pre ovih navedenih, samo su se malo preobukli. Pokušavam da ih ubedim da poštenje i pravda ne počinju, a srećom i ne završavaju sa njima, da škola nije mesto gde se leče kompleksi, već mesto gde deca treba da stiču znanja koja će tokom života primenjivati i od kojih će podizati svoju decu.

 • (+3) (-0)

  O da Aleksandre.... 10.12.2014.
  Naravno da nije opravdanje niti mesta opravdanja za takve stvari ima. Samo sam hteo da kazem da optuzivati ili kritikovati nekoga za nesto da je radio a ne kritikovati i ostale koji su radili isto znaci da je rec o klasicnoj politickoj igri.

 • (+11) (-3)

  mika 10.12.2014.
  Dragi moji sugrađani, dok su na vlasti bili oni prethodni kritikovao sam ih bez zadrške za sve svinjarije koje su radili, a bilo ih je mnogo. Na izborima 2012. skinuta je prehodna garnitura, bar delimično, na moje veliko zadovoljstvo jer sam očekivao da svi koji su kršili zakon budu procesuirani.
  Umesto svega toga dobili smo samo reklamnu kampanju koja je trajala oko 2 godine: ,,mi bi njih ali ne možemo zbog koalicije, dajte nam više od 50% i videćete!''.
  I dobili smo izbore, i dobili su izbore, i opet pravili koaliciju a da nema potrebe i prošli su meseci i godine i niko nije odgovarao, naprotiv zloupotrebe se nastavljaju.
  Pun mi je kufer svih, ali znam da je ova vlast danas odgovorna jer me je lagala kao i ostale građane. I ne samo lagala već je postala leglo svega najgoreg do sada.

 • (+3) (-0)

  bludni sin 17.12.2014.
  http://www.teleprompter.rs/sta-reci-ne-zaplakati-tomislav-nikolic-u-ulozi-estradnog-pevaca-video.html

 • (+1) (-0)

  bludni sin-e 18.12.2014.
  A ko je Djole :P

 • (+15) (-3)

  nepopravljiv 18.12.2014.
  Ministar prosvete uveo "prinudnu upravu" u OŠ Lupče Nikolić, imenovani su novi članovi privremenog organa upravljanja, koji su gle čuda, listom zaljubljenici SNS-a.

 • (+5) (-1)

  nepopravljiv 20.12.2014.
  Uloga prijatelja je da bude uz vas kada grešite. Kada ste u pravu, svi će biti pored vas.
  Mark Tven

 • (+1) (-1)

  nepopravljiv 09.01.2015.
  Dusane, dali je pomenuta privremena( prinudna) uprava nezanimljiva ili si i ti poželeo mir nauštrb pravičnosti?


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}