Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sajam numizmatike održan u Aleksincu

rss

06.12.2015. S. Marković

Veliki godišnji sajam numizmatike i kolekcionarstva održan je u Aleksincu 6. decembra u ugostiteljskom objektu „Kafana kod Uroša“.

Sajam numizmatike održan u Aleksincu

Organizator ovog sajma je bilo udruženje arheo amatera Srbije u kome se nalazi lokalno udruženje Aleksinčana.

Ni hladno vreme, ni čudan izložbeni prostor (bez stuje i grejanja), nije sprečio aktiviste ovog odruženja da se okupe i razmene svoja iskustva. Na sajmu su učestvovali ii gosti iz Niša, Knjaževca, Zaječara, Kučeva i drugih okolnih mesta.

Na izložbenom prostoru posetioci su mogli da razgledaju i nabave razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake), staro oružje (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače) i drugo.

Na sajmu su mogli da se vide i stari satovi, nakit, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, knjige, umetničke slike i grafike, i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Na sajmu će biti prodajni štand metal detektora renomiranih proizvođača.

Po rečima predsednika aleksinačke organizacije arheo amatera Srbije Saše Veljovića, ovakvi skupovi će se ubuduće održavati najmanje tri puta godišnje u različitim periodima godine.

 

Komentara: 0


# sajam numizmatika Saša Veljković Kod Uroša kafana
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}