Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prodat veći deo imovine Alposa

rss

11.12.2012. Izvor: Aleksinačke novosti

Juče je nakon javnog otvaranja pristiglih ponuda prodat veći deo imovine stečajnog dužnika Alpos DOO sa Aleksinačkog Rudnika.

Prodat veći deo imovine Alposa

Prvu prodajnu celinu, koja obuhvata, između ostalog, proizvodnu halu, kotlarnicu, radionice, restoran, upravnu zgradu, frigostroj, magacine, saobraćajnice, platoe, njive i ostalo zemljište, kao i opremu, alat, inventar i zalihe, kupila je firma Ferum profili doo iz Beograda, po ceni od 856.548.750 dinara.

Predstavnik kupca trebalo bi prekosutra da potpiše ugovor o kupovini, a rok za uplatu dogovorene sume je 30 dana.

Iz ovih sredstava biće procentualno namireni poverioci, a stotinu osamdeset i troje bivših radnika Alposa dobiće minimalne zarade za period od tri meseca i sedam dana.

Ferum profili doo dostavila je ponudu i za drugu prodajnu celinu u iznosu od 91.365.200 dinara, ali pošto ovaj iznos ne prelazi 50 odsto od procenjene vrednosti imovine koju ova celina obuhvata o njenom prihvatanju odlučivaće sutra Odbor poverilaca.

Komentara: 6


# Alpos
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Pedja 12.12.2012.
  Ferum profili doo iz Beograda ta firma ne postoji nigde na netu.

 • (+0) (-0)

  ččč 12.12.2012.
  dobro jutro , pa to je neka fantomska firma koji je otvorila Utva da bi kupila fahop i unistila ga do kraja , pa to se znalo jos pre godinu dana ali nije bilo zainteresovanih da ovo spreče , jer ne znaju kako da reše neki problem a da taj problem nije u vezi pozorišne predstave ili folklora, pa šta će nama pozorište , pa mi imamo skupštinu koja jača od Jugoslovenskog dramskog , nama trebaju investicije , rad i red...

 • (+0) (-0)

  VAS JANEZ 12.12.2012.
  Dobro nam je poznato s kim je sve Janez Jensterle saradjivao i kod koga je uzimao hipotekarne kredite pa me nebi uopste cudilo da iza svega toga stoji upravo On , ili neko od politicara koji su tu imali udela a svi znamo ko su to oni , ali se samo kriju iza tudjih imena. Inace se prica da je ta firma Ferum profili nova i sa osnivackim kapitalom isto kao i kod Janeza Jensterlea od 500 eura. Dodju , dignu ponovo hipotekarni kredit , uzmu i ponovo odnesu pare a fabriku puste niz vodu.

 • (+0) (-0)

  Ferenc 12.12.2012.
  Dobro da je nešto ostalo za prodaju, od ovakve nekadašnje "fabrike para". Opštinski čelnici su baš zabrinuti za ovu firmu i za nezaposlene iza nje!!! Sramota!

 • (+0) (-0)

  Pedja 12.12.2012.
  Pa to je onda ova firma sto trenutno drzi fabriku za cinkovanje na Al.Rudniku preko puta selekcije oni imaju neke veze sa Utvom.

 • (+0) (-0)

  aleksincani 11.02.2013.
  http://www.aleksincani.info/stankovic-zaboravio-na-alpos/


[ Dodaj komentar ]