Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poginuo u automobilu koji je sleteo u kuću pored puta

rss

10.02.2013. agencije, Novosti

Jedna osoba je poginula, a tri su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koje se prošle noći dogodila u blizini Donje Trnave, na putu Niš - Aleksinac.

“Sitroen” pri velikoj brzini probio zaštitnu ogradu, pa oborio drvo i porušio pušnicu

Poginuo u  automobilu koji je sleteo u kuću pored puta

Nesreća se, dogodila oko jedan sat posle ponoći kada je"citroen" aleksinačke registarsacije sleteo sa kolovoza, udario u drvo pored puta, a zatim uleo u obližnju kuću..

U ovoj nesreći je poginuo Vladica .N.(32) iz Prćilovice, a teško su povređeni vozač Nenad N. (32) iz Žitkovca i jedna devojka čiji dentitet nije saopšten jer jer je bila bez dokumenata, dok je lakše povređena Jelena .R.(24) iz Aleksinca, rekla je juče portparolka Policijske uprave u Nišu Lidija Pavlović. Policija utvrđuje uzrok nesreće.

- - -

U povratku sa porodičnog veselja u nedelju, 50 minuta iza ponoći, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Niš - Aleksinac, kod sela Donja Trnava, u automobilu “sitroen” poginuo je Vladica N. (32), iz aleksinačkog sela Prćilovića.

Teške telesne povrede opasne po život zadobili su vozač automobila Nenad N. (32) iz Žitkovca, i devojka starosti između 20 i 25 godina, čiji identitet u nedelju nije bio utvrđen. U ovoj nesreći lakše je povređena Jelena R. (24), iz Aleksinca.

Automobil “sitroen”, aleksinačkih registracija, dok se velikom brzinom kretao iz Niša ka Aleksincu, na dvostrukoj krivini izleteo je s puta i probio zaštitnu ogradu.

Potom je pomahnitali automobil oborio stablo oraha, koje ga nije zaustavilo, pa je preleteo dvorište i dvadesetak metara dalje porušio pušnicu i zario se u vikendicu Gorana Golubovića.

Posle strahovitog udara, kada je porušen zid, koji je pao na krevet u sobi u prizemlju, automobil se uspravio uz vikendicu.

- Na putu uopšte nema tragova kočenja - priča jedan od rođaka povređenih. - Pre udara u vikendicu, jedna devojka je ispala iz automobila, pa su je neki ljudi odmah prevezli do bolnice u Aleksincu.

Posle operacije na Hirurškoj klinici u Nišu zbog obilnog unutrašnjeg krvarenja, teško povređena devojka je u stabilnom, ali i dalje u teškom stanju. Vozač automobila Nenad M., koji je zadobio kontuziju mozga, svestan je i u dobrom je stanju.

Dežurni lekar Urgentnog centra u Nišu Slobodan Jovanović rekao je da je noćas primljena pacijentkinja, rođena 1994. godine, u politraumatizovanom stanju i sa povredama opasnim po život i da je pacijentkinja odmah operisana.

U vreme ove nesvakidašnje saobraćajne nesreće, u niškom kraju su počele da padaju krupne pahulje snega, koje su i te kako smanjile vidljivost na putu. Pretpostavlja se da su ove padavine, velika brzina automobil, kao i vlažan kolovoz, uzrok ove nesreće.

Od vozača automobila uzeta je krv na analizu, a istražni sudija Osnovnog suda u Nišu, koji je obavio uviđaj na mestu nesreće, dao je nalog za obdukciju tela poginulog.


Komentara: 0


# automobil Donja Trnava
@ 

[ Dodaj komentar ]