Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osnovan šahovski klub "Šumatovac"

rss

28.05.2013.

U Aleksincu je 26. maja 2013. godine, posle više od 20 godina, osnovan šahovski klub, pod nazivom "Šumatovac".

Osnovan šahovski klub

Predsednik Šahovskog saveza Nišavskog okruga Igor Lukić, sa delegacijom ŠSNO koju su činili još i Milenko Petrović, predsednik Skupštine ŠSNO, Aleksandar Batanjac član UO ŠSNO i Dragan Marinković - ispred GŠS Niša, prisustvovao je u Aleksincu Osnivačkoj skupštini novoformiranog šahovskog kluba "Šumatovac".

Aleksinac je tako, posle više od 20 godina, dobio šahovski klub, čiji naziv "Šumatovac" ima i istorijsku pozadinu, jer se 23. avgusta 1876. god., odigrala čuvena Bitka na Šumatovcu, najveća pobeda srpske vojske u srpsko-turskim ratovima.

Najzaslužniji za osnivanje šahovskog kluba su Nenad Živanović, koji je glavni inicijator pokretanja ove akcije i osnivanja kluba, Zoran Stojković, koji radi kao trener u klubu, i Dragan Živić predsednik GŠS Niša, ali svakako da su oni samo "prvi među jednakima", pošto se nikako ne smeju zaboraviti i svi ostali ljudi u klubu, bez čijeg angažovanja i podrške klub ne bi mogao da funkcioniše.

A svi oni, najveću zahvalnost duguju svakako Opštini Aleksinac, koja je imala razumevanja i sluha da sagleda šah na pravi način i pruži punu podršku ovom novom klubu.

Ovim je ŠK "Šumatovac", postao najmlađi član Šahovskog saveza Nišavskog okruga, čime je broj članova ŠSNO dostigao zavidnu brojku od 18 članova!

Šahovski savez Nišavskog okruga je na taj način nastavio sa ostvarivanjem svojih glavnih ciljeva, a to su podsticanje i razvijanje šahovskog života, kao i afirmacija i popularizacija šahovske igre, na svom području delovanja, a pogotovo u manjim sredinama kakva je upravo i opština Aleksinac.

ŠSNO će i u budućnosti nastaviti da pruža neophodnu pomoć i podršku klubovima sa svoje teritorije, kao i da radi na popularizaciji i omasovljenju šahovske igre.

Komentara: 0


# opština
@ 

[ Dodaj komentar ]