Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gimnazijalci proslavili maturu

rss

17.05.2013. Tekst i foto: Dušan Stevanović

Ove godine, generacija 94, svečano je proslavila maturu, započetu, kako to tradicija nalaže, okupljanjem ispred, ugledne, aleksinačke Gimnazije.

Gimnazijalci proslavili maturu

Budući akademci, mladi intelektualci Aleksinca,  njih oko 100 - tinak, završilo je školsku godinu.

Nakon šetnje holom, u kojoj su proveli, nezaboravne, 4 godine i fotografisanjem za duge uspomene, maturanti su prošetali gradom, u svečanim odelima i haljinama, sa najmodernijim frizurama i šminkom.

Njihovu šetnju pratilo je više hiljade građana Aleksinca, željnih da vide mlade, lepe i pametne ljude, a među njima je najviše bilo roditelja i rođaka.

Najveći deo njih, nakon završetka aleksinačke Gimnazije uputiće se u veće gradove, gde će studirati, medicinu, farmaciju, elektroniku, prava, ekonomiju. Mnogi od njih će, možda biti i poznati u svetu, kao što je to i do sada bio slučaj.

Nadamo se, da će bar neko, nakon završetka studija, da se vrati u rodni grad i da svoje znanje primeniti kao doprinos u razvitku grada, u kome je ponikao.

Komentara: 3


# matura Dušan Stevanović Aleksinačka gimnazija
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Dobro upućen 18.05.2013.
  Svaka čast mladi,lepi i pametni Aleksinčani . Ali ne daj bože da se od vas neko vrati u Aleksinac .Pa, šta bi sa vama radili ovi glupi i neškolovani političari .Uplašili bi se .Ovde ne možeš da budeš predsednik Opštine, ako nisi ponavljao u aleksinačkoj Gimnaziji (Nenad Stanković ,Slaviša Krstić ...

 • (+0) (-0)

  Nikola 19.05.2013.
  Ugledna gimnazija? Ma sigurno , u poslednje vreme je katastrofa! Kada smo mi isli , ma to se znao red.

 • (+0) (-0)

  Rasa IV - 1 19.05.2013.
  Cestitam maturantim. Ne brinen se za njih - snalazljive su danasnje generacije.
  Tesko je bilo nama sa nekadasnjim licimernim profesorima, poput Lepopojica, Bralovicke, Veroslave, Goce, koji nisu smeli da pogledaju istini u oci. Ucili su nas necemu protiv cega su i sami bili protiv. Setnje 1996. i 1997. nekima od njih pomogle su da razotkriju pravio licem, a nekima su bile paravan. Lepopojic Dosovac, a uslihato se tadasnjem SPS-u, samo da bi bio Direktor, nakon cega je odmah promenio stav prema ucenicima, narocito nama - pristalicama tadasnjeg rezima.
  Pa kad smo mi sa takvima uspeli, sumnjam da nece i danasnje generacije. Profesori koji trenutno predaju u Gimnaziji su korektna generacija profesora, koja razume trenutak u kome zivimo i koja se trudi da ucenicima prenese realne cinjenice,a ne bajke, pa posle "Ko je zapalio zito"
  Maturanti, uzivajte u najduzem raspustu.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}