Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Deca bez prava na lečenje

rss

19.01.2012.

Po novom Pravilniku Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije, koji je stupio na snagu 1. januara 2012. godine, deca roditelja čije firme neredovno plaćaju doprinose ne mogu da overe zdravstvenu knjižicu pa nemaju pravo na lečenje.

Deca bez prava na lečenje

Kada su njegovom detetu odbili lečenje u domu zdravlja u Aleksincu zbog neoverene knjižice usled neplaćenih doprinosa, Vladimir Blagojević iz okoline Aleksinca, kaže, sve se nadao da je u pitanju nesporazum.

- Da li je moje dete krivo što se rodilo u nezgodno vreme, pa zbog toga roditelji ne mogu da ga odvedu ni kod doktora, i ko je taj ko ima pravo u ime države da zabrani bilo kom detetu pravo na lečenje? – pita se Blagojević.

 

Nije nesporazum

- Tražio sam od načelnice ispostave Fonda za zdravstveno osiguranje u Aleksincu Slobodanke Jovanović da mi napismeno daju obrazloženje i objašnjenje zašto moje dete nema prava na overenu zdravstvenu knjižicu i pravo na lečenje – kaže Blagojević.

Da nije u pitanju nesporazum i loše tumačenje Pravilnika postalo mu je jasno posle razgovora sa gospođom iz kancelarije Slavice Miletić, načelnice Odeljenja za zdravstveno osiguranje Nišavskog okruga.

Komentara: 0


# deca lečenje
@ 

[ Dodaj komentar ]