Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčanin švercovao 175 kila kokaina

rss

10.05.2012. E.P.

Policija u Dominikanskoj republici zaplenila je 175 kilograma čistog kokaina i uhapsila 16 osoba, među kojima i Srbina Nebojšu Gančanovića (45), umešanih u međunarodni šverc droge iz ove karipske zemlje u Evropu.

Nebojša Gančanović, poreklom iz Aleksinca, za njim je hrvatski Interpol raspisao poternicu zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima

Nebojša Gančanović (45)

Droga je, posle istrage koja je trajala šest meseci, pronađena na jedrilici u Karipskom moru, na kojoj su, pored Gančanovića, bili i njegovi saradnici iz Hrvatske, Ukrajine, Austrije, Venecuele i Granade. Hapšenje je izvela dominikanska Agencija za suzbijanje krijumčarenja droge, u saradnji sa američkom DEA.

- Razotkrili smo međunarodnu narko-mrežu koja je kokain prebacivala na tržište u istočnoj Evropi, koristeći Dominikansku republiku kao tranzitnu zonu. Hapšenja su izvedena zahvaljajući saradnji policija nekoliko zemalja. Jedna grupa osumnjičenih uhapšena je na brodu, druga na kopnu. Oni su planirali da 175 kilograma čistog kolumbijskog kokaina preko Venecuele morskim putem prebace u Evropu. Uhapšeni su bili veza ozloglašene narko-mreže iz istočne Evrope za karipsko područje - izjavio je Rolando Rosado, šef Agencije za suzbijanje krijumčarenja droge.

Prema saznanjima Presa, Nebojša Gančanović je poreklom iz Aleksinca, a za njim je hrvatski Interpol raspisao poternicu zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima. Sa njim su uhapšeni i Hrvati Zlatko Ugarković, Elvis Mužanović i Ivan Šango.

Prema pisanju hrvatskih medija, Ugarković i Mužanović već su imali problema s policijom pre 12 godina, kada je Mužanoviću suđeno za preprodaju droge, a Ugarković je tada pobegao u inostranstvo. Inače, Mužanović je vlasnik kafića '"Kulf" u Zadru, koga je Turistička organizacija Zadra proglasila za najbolji kafić u tom gradu, dok Ugarković gradi hacijendu na 40 hektara u blizini Zadra.

 

Komentara: 3


# policija Hrvatska kokain Nebojša Gančanović Interpol DEA hapšenje
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Zoran 10.05.2012.
  Kakav je da nas je.

 • (+0) (-0)

  realni 09.06.2012.
  Naziv članka zvuči skroz onako ponosno..

 • (+0) (-0)

  nikola 13.06.2012.
  Zasto lazete, video sam ovog coveka u gradu


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}