Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački "olimpijac" dobio pohvalu opštine

rss

09.06.2013.

Jovan Živić, generalni sekretar Stonoteniskog saveza Srbije i član Olimpijskog komiteta Srbije nagrađen pohvalom za doprinos u razvoju sporta i fizičke kulture. To priznanje mu je dodelila SO Aleksinac na svečanoj sednici 5.6.2013. godine.

Aleksinački

Iz biografije Jovana Živića izdvajamo najzanimljivije detalje:

Živić Jovan je po drugi put izabran, na Skupštini Stonoteniskog saveza Srbije, za generalnog sekretara Stonoteniskog savea Srbije, član je Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik Regionalnog stonoteniskog saveza Niš, predsednik stonoteniskog kluba „Šumatovac“ iz Aleksinca i predsednik Opštinskog stonoteniskog saveza Aleksinca.

Svojim dugogodišnjim radom u oblasti sporta i fizičke kulture doprineo je da Aleksinac,kao relativno mala sredina, ima svog predstavnika u jednom od granskih sportskih saveza Srbije i Skupštini Olimpijskog komiteta Srbije.

Odajući mu priznanje, Stonoteniski savez Srbije , je dodelio Aleksincu organizaciju Evropske JOOLA lige u stonom tenisu između ženskih reprezentacija Srbije i Grčke.

Kao Međunarodni sudija stonog tenisa, promoviše svoju sredinu na međunarodnim stonoteniskim susretima širom Evrope.

Na zadnjoj Izbornoj Skupštini Sportskog saveza Aleksinca izabran je za člana IO.

U izjavi za portal Aleksinacnet Jovan Živić kaže:

,, Drago mi je da je moja opština iz koje sam potekao, prepoznala moj trud i rad. Znate i sami kako je, najteže je biti priznat u svom mestu. Eto ja sam doživeo i tu potvrdu svoga rada, i ovu nagradu Skupštine opštine Aleksinac doživljavam kao jednu vrstu satisfakcije za dalji sportsko angažovanje. Planiram da još više radim na razvoju sporta u Aleksincu, i želja mi je da se što veći broj mladih ljudi uključi u redovne sportske aktivnosti, nevezano da li je to fudbal, košarka,stoni tenis ili điuđica. Važno je da mladi prepoznaju značaj bavljenja sportom, a naš zadatak i zadatak svih sportskih radnika Aleksinca je da im u tome pomognemo.,,

 

Komentara: 0


# opština Jovan Živić Stoni tenis
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}