Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

9 godina od smrti Slobodana Miloševića

rss

09.03.2015. Saša Jovanović, Pokret Socijalista

9 godina je proteklo od smrti Slobodana Miloševića, 9 godina od njegovog ubistva u Haškom pritvoru.

9 godina od smrti Slobodana Miloševića

Bio je prvi predsednik jedne suverene države u Svetu koji je seo na optuženičku klupu međunarodnog delioca pravde, koji je otet i prepušten da mu sudi inostranstvo, a kako se može suditi (i unapred osuditi) predsedniku države koja nije nikog vojno napala?

Na suđenju se do kraja borio da dokaže da su SAD na čelu NATO izvršile kriminalni akt nad SRJ i da za to moraju da odgovaraju. Da se izvinuo Amerikancima što su nas bombardovali (a mogao je) bio bi živ i u politici i danas "nezaobilazan". Njegov najveći greh i krivica je što je branio državni suverenitet i teritorijalni integritet svoje države i naroda.

Njegovo lečenje bilo je vrlo perfidno. Pomoć i spasenje je vido u jednoj od Moskovskih klinika, ali to namerno nije dozvoljeno. Time je njegova smrt postala neminovnost tj. pustili su ga da umre te subote 11.3.2006., da bi 2 meseca nakon njegove smrti zatvorsko lečenje proglasili TAJNOM, ali nadamo se da nema ništa skriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati.

Okolnosti da je umro bez osude, nevin, da je bio birani predsednik Srbije i Jugoslavije nisu bile dovoljne da mu živi predsednici Jugoslavije Svetozar Marović i Srbije Boris Tadić odaju poštu, a znamo da je predsednik Srbije Boris Tadić nešto ranije molio da ga prime da prisustvuje sahrani Ibrahima Rugove koji je dozivao NATO da bombarduje Srbiju.

Na sahrani Sergej Baburin tadašnji potpredsednik Dume je rekao:"Iako nema plotuna i državnih počasti, duša Srbije je ovde".

Nažalost, naši političari iz prethodne vlasti nisu uspeli da sačuvaju ni ono za šta se on borio i izborio kroz rezoluciju 1244 UN, zbog čega je slika KiM danas mnogo drugačija od one koja je definisana pomenutom rezulucijom. Proteklo vreme pokazuje ispravnost njegove politike i potvrđuje njegovu pravednost, istrajnost i neprikosnovest u borbi za teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Njega se na žalost odreklo aktuelno rukovodstvo SPS-a na njihovom poslednjem Kongresu da bi pošto-poto obezbedili opstanak u vlasti i privilegijama koje ona donosi ne shvatajući da pravi socijalisti i levičari izuzetno poštuju delo Slobodana Miloševića.

Članice NATO predvođene Amerikom su u slučaju Srbije učinile situaciju bez presedana u svetskoj politici, tako da obeležavanje godišnjice smrti Slobodana Miloševića, predstavlja ogromnu opomenu Americi, EU i organizaciji NATO pre svega u njihovom ponašanju prema malim i suverenim državama

U slučaju Srbije i tadašnje Jugoslavije napravljen je presedan, ali Arapsko proleće, događaji u zemljama Severne Afrike i njihove posledice kao i ukrajinska kriza pokazuju da je Slobodan Milošević bio jedan od prvih slobodoumnih političara u svetu koji se suprostavio ovakvom njihovom ponašanju, zbog čega će se u budućnosti dan njegovog ubistva sve više pominjati.


# Slaviša Jovanović Saša Pokret Socijalista Boris Tadić Hag Slobodan Milošević NATO
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima