Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

7.600 članova u momentu izgubljenih izbora

rss

17.02.2016. D. Ostojić

Da je članstvo u partijama vlasti zaista varljiva kategorija, govori i jedan zanimljiv podatak koji sam danas dobio.
Nakon provere te vesti, rešio sam da podelim tu priču i sa čitaocima našeg portala.

7.600 članova u momentu izgubljenih izbora

Rekord u broju članova lokalnih odbora partija drži Socijalistička partija Srbije. Naime, SPS je nekada imao 7.600 članova partije u Aleksincu. Sve to ne bi bilo tako zanimljivo da u toj godini kada su učlanili 7.600. člana, socijalisti nisu doživeli poraz na izborima.

Od našeg sagovornika V.Đ. smo dobili jednu lepu priču:

"Mi stariji socijalisti nismo na vreme shvatili da neko može biti član partije, a da izađe na izbore i ne glasa za našu partiju. Nama je to bilo neverovatno. Kada smo analizirali koliko ćemo glasova da osvojimo, bili smo jedinstveni u proceni. Jedni drugima smo govorili, dovoljno je da za nas glasaju samo naši članovi i bićemo sigurni pobednici na izborima. Kada smo prikupili rezultate glasanja, doživeli smo šok. Na tim izborima smo bili poražena strana. Te godine smo izgubili i vlast." ističe naš sagovornik.

Potvrdu ove teze dobio sam i u razgovoru sa jednim nastavnikom u školi Ljupče Nikolić, koji je želeo da ostane anoniman:

"Član sam jedne od vladajućih partija jer je to bio uslov da dobijem posao, ali to ne mora da znači da ću za njih i glasati. Kada budem iza paravana, ta odluka će ostati samo moja." ističe naš sagovornik.

 


# SPS izbori članstvo
@socijalisti @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima