Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

60 godina postojanja Doma u Kulini

rss

30.09.2013. D. Ostojić

Ove godine Dom za smeštaj odraslih lica "Kulina" u Kulini proslavlja 60 godina postojanja.
Tim povodom je objavljen novi broj publikacije Kulinsko sunce koja kroz 5 kratkih tekstova prikazuje mnoge bitne i intesantne detalje Doma u Kulini.

60 godina postojanja Doma u Kulini

Dom je nastao 17. septembra 1953. godine. Kompleks Doma čine  12 objekata na površini  od nešto  više  od 16.000 kvadratnih metara. Šest objekata je namenjeno za smeštaj  korisnika. Smeštajne  paviljone prati uređena  infrastruktura: male stambene zajednice, sportski centar, zelene površine, ambulanta, kuhinja, pekara, vešernica, tehnička radionica, vozni park i sopstvena vodovodna i kanalizaciona mreža.

Dom trenutno zbrinjava 354 korisnika koje opslužuje  221 radnik. Direktor ustanove je Goran Petković  kome smo čestitali  jubilej i zamolili ga za kratku izjavu.

"Hvala na čestitkama. Znate kako, Kulina je velika institucija, i svi mi koji smo ovde zaposleni  se maksimalno trudimo da ispoštujemo  ličnost  i potrebe svakog korisnika i da im obezbedimo makar delić  života  kojeg su lišeni  odlaskom iz roditeljskog doma. U tome nam pomažu  mnoge organizacije i prijatelji naše  ustanove. Ovogodišnji  jubilej je prilika da sve njih okupimo i zahvalimo im na pomoći  koju nam pružaju."

 


# Goran Petković dom Kulina zelene površine
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima