Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački teatar u Užicu

rss

12.07.2006. RTS

Tromesečna manifestacija sadržaja iz kulture 'Užičko leto', za koje je opština izdvojila 1,2 miliona dinara, počela je sinoć na gradskoj plaži kod Stare hidrocentrale recitalom Kruševačkog narodnog pozorista 'Svet zna ko je Tesla'.

U Užicu će tokom jula gostovati i pozorište iz Aleksinca sa Stankovićevom 'Koštanom', a predvidjeni su koncerti grupe 'Intermeco', nastup užičkih gitarista, koncert Nenada Jovićevića, kantautora iz Novog Sada, kao i gostovanje nekih afirmisanih muzičkih grupa.

Na gradskom trgu, gde se uglavnom orhanizuju letnje priredbe, nastupiće tokom avgusta trubači Dejana Petrovića na memorijalnom koncertu 'Mićo Petrović, kao i članovi Plesng kluba 'Rio', a predvidjeno je i učešshe KUD 'Prvi partizan' i ansambla 'Vlaška' iz Mladenovca.

U programu 'Užickog leta', pored koncerta Đordja Vasića i nastupa glumca Petra Božovića sa 'Besedama Vladike Nikolaja', planirani su i programi za najmladje u vidu slikarskih radionica i sportskih takmičenja.

Biće takodje organizovan i 'Letnji bioskop' kako bi Užičani mogli da vide flmove koje su propustili zbog renoviranja jedinog bioskopa u tom gradu.


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima