Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

19 godina pamtimo i ne zaboravljamo!

rss

04.04.2017.

Na našu zemlju, ophrvanu sukobima i neviđenim sankcijama, udarila je najveća sila sveta Sjedinjene Američke Države, kojima se pridružilo još 18 najbogatijih zemalja. Sve u svemu oko 500 miliona ljudi, napalo je 24. MARTA 1999 godine u 20:38 SRJ.

19 godina pamtimo i ne zaboravljamo!

A nismo ih ničim izazvali, nismo napali nijednu susednu, niti bilo koju drugu zemlju. Jugoslavija je samo želela da ostane nezavisna u svojim Ustavom utvrđenim granicama.

Teroristička organizacija NATO pakt, je ovom agresijom prekršila povelju UN, grubo prekršila odredbe završnog akta iz Helsinkija, opšte prihvaćene norme međunarodnog prava i rezoluciju Saveta bezbednosti UN vezanu za rešavanje problema kosovske krize.

Otpor koji je pružila Jugoslavija najvećoj sili našeg univerzuma prevazišao je sva očekivanja, pa su zbog toga posegli za odmazdom i naneli nam neprocenjivu materijalnu štetu od preko 130 milijardi dolara, nenadoknadive ljudske žrtve bombardovanjem civilnih ciljeva i ekološki genocid koji može odlučiti sudbinu celog naroda. Agresori su upotrebili ogromnu silu, oko 700 vidljivih i nevidljivih aviona, brodova i podmornica.

Tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević je svojom politikom uspeo da Dejtonskim sporazumom formira Republiku Srpsku i izbori se za Rezoluciju 1244, zbog čega je ubijen kao svedok tih događaja. Na žalost oni se i danas ponašaju isto i prema sadašnjem aktuelnom rukovodstvu Srbije. Zato rukovodstvo Srbije nikad neće i ne sme priznati veštačku državu Kosovo, priznatu od Amerike i zapada.

Spomenik u centru našeg grada govori o tome da te ljude, koji su herojski dali svoje živote za slobodu i čast naše zemlje, nikada ne smemo zaboraviti, ali smo dužni da deci kažemo pravu istinu i prenesemo im ljubav prema svojoj zemlji.


# Pokret Socijalista izbori Slobodan Milošević NATO nato bombardovanje
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima