Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

17 godina od otmice Slobodana Miloševića

rss

28.06.2018.

OO PS Aleksinac, podseća sugrađane da je na današnji dan 2001. na Vidovdan, jedan od najvećih i najsvetijih srpskih nacionalnih praznika, na godišnjicu Boja na Kosovu, Hagu isporučen birani predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević.

17 godina od otmice Slobodana Miloševića

Posle priznavanja „poraza“ 6. oktobra 2000. povlači se iz političkog života, ali 30. marta 2001. započinje njegovo hapšenje po krivičnom postupku za “zloupotrebu službenog položaja“. Predaje se 1. aprila, nakon dobijanja garancije da neće biti izručen Hagu, koju su potpisali Koštunica, Milutinović i Đinđić. Prebačen je u Centralni zatvor, gde se nalazio do 28. juna 2001. kada je kidnapovan i oko 19 časova dovezen do heliodroma na Banjici. Isporučen je bez odluke suda, bez prava na žalbu i bez okončanog postupka ekstradicije, samo na osnovu dopisa pomoćnika ministra pravde Dragana Vulića. Ispred helikoptera, istražilac Tribunala Kevin Kurtis, saopštava Slobodanu Miloševiću, da ga lišava slobode u Srbiji, na osnovu naloga iz Haga, a u prisutvu ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića.  Za njegovu predaju preuzeto je 5 miliona dolara, ali se još uvek ne zna kome su dati.

Danas Arapsko proleće, migrantska i Ukrajinska kriza, događaji u zemljama Severne Afrike i njihove posledice pokazuju da je bio jedan od prvih slobodoumnih političara u Svetu koji se suprostavio ovakvom njihovom ponašanju, koji je ustao u borbu protiv globalizma i imperijalizma u kome male zemlje i narodi ne odlučuju ni o čemu i proročanski predvideo današnja dešavanja.

Pokret socijalista Aleksinca slediće njegovo delo i put DO KONAČNE POBEDE!


# Pokret Socijalista Slobodan Milošević hapšenje
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima