Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

10 godina od smrti Slobodana Miloševića

rss

10.03.2016. OO PS Aleksinac

10 godina je proteklo od smrti Slobodana Miloševića, 10 godina od njegovog ubistva u Haškom pritvoru.

10 godina od smrti Slobodana Miloševića

Izručen je na Vidovdan 2001. na osnovu neustavne odluke Vlade Srbije. Postupak za izručenje pokrenut je na osnovu Uredbe Savezne Vlade koja je takođe proglašena neustavnom. Ustavni sud je zabranio izručenje na osnovu Savezne uredbe istog dana kada je i izručen. Iz pritvora ga je izveo upravnik Centralnog zatvora, samo na osnovu dopisa pomoćnika ministra pravde, bez saglasnosti predsednika suda i istražnog sudije, što je u suprotnosti sa Ustavom Srbije i Jugoslavije.

O Haškoj nepravdi znamo sve, ali je i Srpska pravda bila u čvrstom zagrljaju sa njom. Vlasnici srpske pravde uskraćivali su Slobodanu Miloševiću prava koja mu pripadaju kao građaninu i bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije. Nije mu dala pravo na predsedničku penziju, ni garanciju za odlazak na lečenje, uskraćivali su mu dokumenta značajna za odbranu, nisu mu dali pravo na sahranu sa državnim počastima, ni njegovoj porodici da prisustvuje sahrani.

Na suđenju se do kraja borio da dokaže da su SAD na čelu NATO izvršile kriminalni akt nad našom zemljom i da zato moraju da odgovaraju. Njegov najveći greh i krivica je što je branio državni suverenitet i teritorijalni integritet svoje države i naroda.

Naši političari iz prethodne vlasti nisu uspeli da sačuvaju ni ono za šta
se on borio i izborio kroz Rezoluciju 1244, zbog čega je slika K i M danas mnogo drugačija od one koja je definisana pomenutom Rezolucijom.

Proteklo vreme pokazuje ispravnost njegove politike i potvrđuje njegovu pravednost, istrajnost i neprikosnovenost u borbi za teritotorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Njega se na žalost odreklo aktuelno rukovodstvo SPS na njihovom poslednjem Kongresu, da bi pošto-poto obezbedili opstanak u vlasti i privilegijama koje ona donosi, ne shvatajući da pravi socijalisti i levičari izuzetno poštuju delo Slobodana Miloševića.

U slučaju Srbije i Jugoslavije napravljen je presedan, ali Arapsko proleće, migrantska kriza, događaji u zemljama Severne Afrike i njihove posledice, kao i Ukrajinska kriza pokazuju da je bio jedan od prvih slobodoumnih političara u Svetu koji se surostavio ovakvom njihovom ponašanju i koji je proročanski video ovo doba.

Nakon 10 godina od njegovog ubistva u Haškom tribunalu, mi građani Srbije možemo da postavimo sebi pitanje, jesmo li pročitali i da li razumemo Miloševićev testament?

DO POBEDE!


# Pokret Socijalista Hag Slobodan Milošević NATO Ustavni sud
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima