Pretraga
cirilica | latinica 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 6640  Prikazano: 1 - 10

Okrugli sto na temu „Menadžment u sportu“

Boža Marković 18.08.2018

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" Žitkovac (Aleksinac) bio je organizator svojevrsnog Okruglog stola na temu "Menadžment u sportu". Naučno-stručnim skupom u Žitkovcu predsedavao je pukovnik ABHO, akademik prof. dr Rade Biočanin, naučni savetnik Evropskog defenedološkog, inače nekada vrhunski sportista, a sada vd predsednik fudbalskih veterana eks Jugoslavije i sada Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Uskoro uklanjanje radioaktivnih gromobrana u Nišu i Aleksincu

17.08.2018

Svi radioaktivni gromobrani na području Niša i Aleksinca, njih ukupno 26, trebalo bi u skorijem periodu da budu uklonjeni, najavljeno je iz Nišavskog upravnog okruga.

opširnije

Komentara: 0

Damir Blagojević jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije

Dušan Ostojić 16.08.2018

U želji da predstavimo mlade i uspešne ljude iz Aleksinca, saznao sam da u našem gradu živi jedan mlad momak koji se nalazi u grupi najboljih klasičnih gitarista u Srbiji. Ovih dana sam imao priliku da upoznam Damira, i stekao sam utisak da je jedan vredan i lepo vaspitan momak pred kojim se smeši ozbiljna umetnička karijera.

opširnije

Komentara: 0

A sad adio na fudbalski način

13.08.2018

Nedavno je u Aleksincu započela sa radom nova škola fudbala FK “Vukovi”, za decu između 5 i 12 godina. Nezadovoljni roditelji odnosom čelnih ljudi FK “Napredak” prema trofejnim mlađim kategorijama, pridružili su se inicijativi njihovih trenera i odlučili da u novoj sezoni “kolektivno” napuste matični klub FK “Napredak” i formiraju sopstveni.

opširnije

Komentara: 5

Stari zanati: Poslednji ćurčija u Aleksincu

Niške vesti 12.08.2018

Miroslav Vojinović je ćurčija, majstor i vlasnik ćurčijske radnje “Tina 95”u Aleksincu. Radnja je osnovana 15. juna 1952. godine, a osnovao je njegov otac. Tada je bilo 13 ćurčijskih radnji u gradu, danas, 65 godina kasnije, Miroslav je jedini ćurčija. Kožuhe koje proizvodi pokazao je na manifestaciji “Zlatne ruke” u Sokobanji.

opširnije

Komentara: 0

OFK "Sloga" iz Dobrujevca u novom pohodu ka Nišavskom okrugu

09.08.2018

OFK "Sloga" iz Dobrujevca u prošloj sezoni zauzela je petu poziciju na tabeli opštinske lige i stekla pravo na učešće u baražu za popunu nišavskog okruga. U baražu je izgubila od ekipe Borca iz Trnjana i samim tim eliminisana od daljeg takmičenja. Uspeli su da zadže timski duh i da svi igrači ostanu u klubu.

opširnije

Komentara: 1

Marko je pretrčao 1.000 kilometara i sakupio 60.000 evra za lečenje devojčice iz Aleksinca

Blic 09.08.2018

Fitnes ekspert i motivacioni govornik Marko Nikolić (31) iz Vranja za 20 dana uspeo je da pretrči oko 1.000 kilometara od Niša do Atine kako bi animirao javnost da se sakupi novac za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca koja boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH).

opširnije

Komentara: 2

Održan okrugli sto na temu „Mojsinjske planine“

Boža Marković 09.08.2018

Dana 01.08.2018. godine u Žitkovcu održan je Okrugli sto na temu „Mojsinjske planine“. Okrugli sto je organizovalo Udruženje građana „Pukovnik Rajevski“ u Žitkovcu, kod Aleksinca . Na skupu su govorili eminentni naučnici-stručnjaci, pre svega sa aspekta duhovno-ekoloških vrednosti ovog planinsko-brdovitog masiva, a na Skupu je predsedavao Akademik prof. dr Rade Biočanin naučni savetnik Evropskog defendološkog centra, inače Redovni univerzitetski profesor i član naučnog komiteta Ruske…

opširnije

Komentara: 0

Ubio štene hicem iz pištolja, mrtvog ljubimca pronašla šestogodišnja devojčica

J. Ć. Novosti 09.08.2018

Marija Savić u šoku nakon što je psa pronašla mrtvog ispred kuće. Sumnja da je komšija odgovoran za nedelo.

opširnije

Komentara: 1

Orthodox Celts predvode ovogodišnji Al Rok Fest

Mike Stankovich 07.08.2018

Za kraj raspusta na "Taš"-u, stadionu za male sportove, održaće se treći po redu Al Rok Fest u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Glavne zvezde su Orthodox Celts, a nastupaju i Čovek bez Sluha i Zaa. Ulaz je besplatan a datum održavanja je 31. avgust sa početkom od 20.30 časova.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 6640  Prikazano: 1 - 10