Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog



<<<12345>>>Ukupno: 762  Displaying: 11 - 20

Obračun kod AI korala

Veštačka inteligencija 30.04.2023.

"Obračun kod AI korala" je film koji istražuje šta se dešava kada se veštačka inteligencija suoči sa dubokim i kompleksnim pitanjima koja postoje u ljudskom društvu. Koral, najmoćnija AI kompanija na svetu, radi na razvoju revolucionarne tehnologije koja bi mogla da promeni svet kao što ga znamo. Međutim, kada se pojavi neobičan problem sa njihovom AI, tim ljudi mora da se suoči sa etičkim i moralnim dilemama koje se odnose na život i slobodu ljudi.

Opširnije

Komentara: 0

Aforizmi Miodraga Tasića: Skrajnute misli II

Miodrag Tasić 02.04.2023.

Izgradnju srpskih auto-puteva najviše pozdravljaju oni koji njima nikada neće proći!

Opširnije

Komentara: 0

Stanislavkina borba s aleksinačkim vetrenjačama

Stanislavka Milićević 02.03.2023.

Stanislavka Milićević je vlasnica dvosobnog stana u Aleksincu, u ulici Vojske Jugoslavije br. 40 Đ, stan br. 16. Stan je u potkrovlju. Sama stambena zgrada u kojoj se nalazi pomenuti stan nije kvalitetno urađena,  isto tako, neredovno se održava.

Opširnije

Komentara: 0

Vreme uspona i padova

Miodrag Tasić 28.02.2023.

Možda naslov teksta i nije baš najispravniji? Makar u poslednjih deset godina. Jer, u protekloj deceniji uglavnom je bilo uspeha. Na svim poljima.

Opširnije

Komentara: 0

Molitveni doručak

Miodrag Tasić 06.02.2023.

Ima jedna moćna zemlja u kojoj se mnogo polaže na nauku. Velike novce daju tamo u istraživanje kosmosa, u medicini, fizici, hemiji, u naoružanje...

Opširnije

Komentara: 0

Čuvaj se Zapadnjaka i kad darove nose

Miodrag Tasić 19.01.2023.

Mnogo puta izrečena istina. Doduše, potekla je zvanično iz stare Grčke.

Opširnije

Komentara: 0

Prođe leto dvadeset drugo!

Miodrag Tasić 28.12.2022.

Nije leto trideseto. O njemu je pevao pevač, harmonikaš i kompozitor Novica Negovanović. Ovde je reč o 2022. godini. Ko će o njoj pevati, i da li će godina koja upravo izmiče biti zapamćena po pesmi, videće se.

Opširnije

Komentara: 0

Ko se zadnji smeje...

Miodrag Tasić 05.12.2022.

U moru događaja od sudbinskog značaja po zemlju Srbiju i njen nesrećni narod, poput neprijateljskih dronova koji snimaju strateške ciljeve u Srbiji, mukotrpnu borbu u vezi registarskih tablica na Kosovu, već poslovičnih atentata, nestašice energije, inflacije, povećanja kamatne stope, što posebno brine brojne korisnike bankarskih kredita, nasilja u školama i na ulici, najezde ilegalnih migranata, skoro da su nezapaženo promakle dve inicijative na političkoj sceni Srbije.

Opširnije

Komentara: 0

Su čim ćete izać pred Miloša?

Miodrag Tasić 20.10.2022.

Pritisci takozvanag Zapada da Srbija uskladi svoju spoljnu politiku sa zemljama članicama Evropske unije, kao i onima koje su na putu za članstvo u tu istu Uniju, a Srbija, jel' te, decenijama izgara ka Evropi koja nema alternativu, zapravo je eufemizam da Srbija uvede sankcije Rusiji.

Opširnije

Komentara: 0

Godina skoro prođe

Miodrag Tasić 30.09.2022.

Ako se neko još seća, prevremeni republički izbori u Srbiji održanisu 3. aprila tekuće 2022. godine? U međuvremenu, nakon više puta ponovljenih izbora na glasačkom mestu u Velikom Trnovcu, nekako je oformljena nova skupština.

Opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 762  Displaying: 11 - 20

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima