Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 604  Displaying: 1 - 10

Priča o pisanju i izveštavanju

Tekst i foto: Boža Marković 13.11.2019.

Mnogi misle da je pisanje lako. Da li je to tako? Nije, nekima se napisano dopada, nekima ne, kritikuju mnogo toga od napisanog. Kad im se tekst ne dopada, pročitaju nekako, pri čemu vide samo ono što oni hoće. Mogu da čitaju nove tekstove istog autora, ali i ne moraju, jer ako im se ne sviđaju tekstovi zašto bi se zamarali? Ali, javnosti je dozvoljeno sve, ali ne i autoru teksta.

Opširnije

Komentara: 0

Razmišljanja u dokolici IX

Miodrag Tasić 05.11.2019.

Aforizmi Miodraga Tasića

Opširnije

Komentara: 0

Sećanje na Trajana Novakovića, jednog od direktora doma za decu u Prćilovici

Tekst i foto: Boža Marković 04.11.2019.

U dane sećanja na one koji nisu više sa nama ali su ostavili značajan trag u vaspitanju i obrazovanju, sećanjmo se Donjeadrovčanina Trajana Novakovića.

Opširnije

Komentara: 2

Doktori nauka iz Gornjeg Adrovca od kojih četiri iz jedne familije

Tekst i foto: Boža Marković 30.10.2019.

Prošle godine sam za u aleksinac net objavio tekst o retkom stručnjaku poreklom iz Aleksinca dr prof Predragu Novakoviću, diplomati vetrinarske patologije, kojih je samo 2000 u celom svetu. Izuzetan uspeh za jednog mladića koji nije mogao studira na Fakultetu za pozorište i film u Beogradu niti da se zaposli u našoj zemlji, ali je zato otišao u Ameriku, kao magistar veterine tamo ponovo magistrirao, a potom u Kanadu, u Saksatunu, na Univerzitet, gde je doktorirao i postao diplomata…

Opširnije

Komentara: 6

Veliko hvala Rutevcu za toliko doktora

Tekst i foto: Boža Marković 24.10.2019.

Leto je 2018. Odlazim da zahvatim vodu iz arterskog bunara porodice Popović, koga je izgradila njihova kći „Daka“ i zet „Mile Jojka“ Milošević, iz Moravca. Tamo zatičem dr Živorada Petkovića, ortopeda u penziji aleksinačke bolnice.

Opširnije

Komentara: 5

Kolumna Miodraga Tasića: Preko podzemlja do svetle budućnosti!

02.10.2019.

Da ne bude zabune, ne mislimo na kriminal. Sačuvaj Bože! Mada, mnogi su se od kriminala ovajdili. Bili su niko i ništa, pa onda raznim mutnim poslovima se obogatili. Progledali pojedinci, potom i njihove porodice, šira familija, braća, pobratimi, kumovi, ljubavnice… I tako dalje, i tako šire!

Opširnije

Komentara: 0

Fenomeni - zagonetne lutke, intelektualci i gastarbrajteri na Fejsbuku

Dragan Vesić 25.09.2019.

O tome kada su nastale društvene mreže, pre svega Fajsebuk i Tviter, možete čitati na Guglu pa ne bih gnjavio o tome. Koga interesuje fenomen društvenih mreža, neće naći na Guglu, to nije instant znanje, ali koga zanima već će se nekako snaći. Zato je ovo što sledi samo paradigma: fragmentarnost virtuelne stvarnosti odnosno novih medija.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna: Oružje naših predaka

Rade Biočanin i Boža Marković-Nesvrćanin 20.09.2019.

Oružje predstavlja svako sredstvo ili predmet koji služi za ozleđivanje/ranjavanje, ubijanje ili onesposobavljanje živih bića, odnosno za uništavanje i onesposobljavanje materijalnih dobara vezanih za određene ljude ili društva. Oružje služi kako za napad tako i za obranu, odnosno u svrhu pretnje i zaštite. U širem smislu svako sredstvo (pa i psihološko) kojim se nekome ili nečemu namerno nanosi povreda i šteta se naziva oružjem.

Opširnije

Komentara: 0

U aleksinačkom vodovodu povećana koncentracija dihidrogen monoksida

Alejandro Del Hierro 16.09.2019.

Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena značajna koncentracija dihidrogen monoksida. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće

Opširnije

Komentara: 0

Ovakvo letovanje penzioneri Aleksinca nisu platili, a ni zaslužili

Aleksinac.net 09.09.2019.

Redakciji portala Aleksinac.net javili su se nezadovoljni penzioneri koji se osećaju prevarenim zbog aranžmana letovanja koje su platili Savezu penzionera, a dobili nešto sasvim drugo.

Opširnije

Komentara: 4

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 604  Displaying: 1 - 10