KolumneKolumne
Pretraga
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 517  Prikazano: 1 - 10

Da li je nastupilo poslednje (fudbalsko) vreme?

Miodrag Tasić 16.07.2018

Odgovor ćemo znati sutra, 15. jula tekuće, gospodnje 2018. godine! Neko bi rekao dve tisuće, i tako dalje. Elem, o čemu se radi? Ako sutra Hrvati pobede Francuze u finalu svetskog prvenstva u fudbalu, onda je po autoru ovog pisanija zbilja nastupilo poslednje fudbalsko vreme. Da li samo fudbalsko, pitanje je sad. Nisam baš neki veliki ljubitelj niti Francuske niti francuskog fudbala, tek ako igraju protiv Hrvata, moram da navijam za Francuze. Šta li bi bilo kada bi u finalu zaigrali Hrvatska i…

opširnije

Komentara: 0

Fudbalske i neke druge priče!

Miodrag Tasić 06.07.2018

Svetsko prvenstvo u fudbalu bliži se kraju. Počinje rasplet. Čitaj, četvrtfinalne borbe. Više nema popravnog. Ko izgubi, ispada. Dalje idu samo pobednici. Od osam ostaće četiri. Potom te četiri ekipe u borbi za dve najbolje, i onda veliko finale. Dve najkvalitetnije reprezentacije odmeriće snage i jedna će pobediti. Biće prvaci sveta. Oni se pamte. Drugog, trećeg, i tako dalje, već sutra niko spominjati neće. Tako je to u životu, mislim fudbalu.

opširnije

Komentara: 0

Nomen est omen!

03.06.2018

Jesu Latini stare varalice, ali mudrost im ne možemo sporiti. Kad nešto kažu, znaju šta su rekli. Stoji njihova reč. Nije kao neki što mnogo lupetaju, a ništa ne kažu. Ili obećavaju na prazno; te biće bolje, nastupiće svetla budućnost, i ovo sada je mnogo dobro! Kao, nikada bolje nije ni bilo. Kako da ne! Da citiramo Piroćance: pre je bilo dobro. Nešto ranije podobro. Još ranije najdobro. A sada je dobro u p.m.! Nećemo dalje!

opširnije

Komentara: 0

Strip kao inspiracija života!

29.05.2018

Nekada smo odrastali uz strip junake poput Zagora, Teksa Vilera, Komandanta Marka... Priče sa Divljeg Zapada, premda crtane i pisane u Italiji, bile su široko prihvaćene na prostoru bivše Jugoslavije. Generacijama mladih Jugoslovena, pa i onima nešto starijima, pomenuti strip junaci predstavljali su putokaz u životu.

opširnije

Komentara: 1

Zakasneli nadrealizam

Miodrag Tasić 07.05.2018

Izgleda da je srpsko društvo neizlečivo opterećeno prošlošću. Još uvek dobar deo ovdašnjeg stanovništva tuguje za nekim prošlim vremenima. Te, živelo se bolje, bili smo cenjeni, niko nam ništa nije mogao. Jeste da je vladala diktatura, ali sve ostalo je bilo dobro!

opširnije

Komentara: 0

Apel mladih vozača

23.04.2018

Ovo pišem u ime svih nas, mladih vozača sa probnim dozvolama i svih onih koji se obučavaju u auto školama.

opširnije

Komentara: 0

Različito shvatanje

Miodrag Tasić 12.04.2018

Ponekad je teško shvatiti šta je pisac hteo da kaže. Mislimo na književno stvaralaštvo. Nije lako razumeti duboke misli iskazane u književnim delima. Često ni sam autor nije načisto šta je poenta napisanog!

opširnije

Komentara: 0

Bombardovanje voza kolateralna šteta ili ratni zločin?

Slaviša Jovanović 11.04.2018

Zahuktala ratna mašinerija sve je bezobraznija i bezobzirnija.“ Greška“ za „greškom“ i sve više mrtvih civila.

opširnije

Komentara: 0

Aleksinačke nevine žrtve NATO agresije

Slaviša Jovanović 04.04.2018

Bombardovanje Aleksinca otpočelo je 26. marta oko 20 sati, kada je ispaljen jedan projektil na južni deo grada u industrijskoj zoni Aleksinca.

opširnije

Komentara: 0

Da li je nešto trulo u državi Srbiji?

Miodrag Tasić 25.03.2018

Pitanje je bez veze, kazaće neko. Koliko znamo, trulo je u državi Danskoj. Šta nas briga za Dansku? U Srbiji je sve napredno, to jest, sve ide kao podmazano. Toliko dobro da se postidiš.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 517  Prikazano: 1 - 10