Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje




<<<12345>>>Ukupno: 195  Displaying: 21 - 30

Vakcinisanje prioritetnih grupa bez pozivanja u Aleksincu

12.03.2021.

U cilju što efikasnijeg i bržeg vakcinisanja stanovništva na teritoriji opštine Aleksinac, Dom zdravlja Aleksinac je u saradnji sa eUpravom, u skladu sa raspoloživim vakcinama, obezbedio 160 doza ruske i britanske vakcine za vakcinisanje svih zainteresovanih iz prioritetnih grupa, bez obzira da li su se već prijavili preko eUprave ili nisu. Vakcinisanje na navedeni način navedenim vakcinama biće obavljeno u nedelju 14. marta od 12 do 20 sati, na punktu za vakcinisanje u Domu kulture Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Produženo radno vreme kovid ambulante u Žitkovcu

Opština Aleksinac 06.03.2021.

Zbog sve teže situacije sa koronavirusom produženo je radno vreme kovid ambulante u Žitkovcu.

Opširnije

Komentara: 0

Spajaju se dom zdravlja i bolnica u Zdravstveni centar

16.02.2021.

Odlukom Vlade Srbije domovi zdravlja i opšte bolnice u 6 lokalnih samouprava na jugu zemlje spojiće se u jednu instituciju - Zdravstveni centar. Jedinstveni centar dobiće Aleksinac, Pirot, Prokuplje, Leskovac, Vranje i Surdulica.

Opširnije

Komentara: 0

Svetski dan borbe protiv raka

Crveni krst Aleksinac 04.02.2021.

,,JA SAM – JEDAN OD VAS, JA HOĆU – ZAJEDNO!”ZAJEDNO IMAMO VEĆI UTICAJ! ZAJEDNO MOŽEMO POSTIĆI ONO ŠTO ŽELIMO: SVET U ZDRAVLjU, BEZ RAKA!

Opširnije

Komentara: 0

Otvoren prvi punkt za vakcinaciju protiv virusa Kovid-19

Opština Aleksinac 20.01.2021.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, održanoj 19.01.2021. godine, usvojen je zaključak o postavljanju punkta za masovnu imunizaciju stanovništva opštine Aleksinac u prostorijama Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 1

Istine i zablude o pogubnom delovanju koronavirusa sa osvrtom na region Zapadni Balkan

23.12.2020.

Usled fatalne zaraze koronavirusa, Kovid-19, očigledna je prednost onih zemalja regiona Zapadnog Balkana koje su mnogo ulagale u predikciju, jer se pokazalo da je lečenje skupo, teško, mukotrpno i pogubno po mnoge ljude, zbog smrtnosti izazvane ovim faktorom. Ko je na vreme shvatio prevenciju, koja je složena, kreativna i slojevita, primenio je onu narodnu mudrost da je bolje sprečiti nego lečiti.

Opširnije

Komentara: 0

Kapaciteti u kovid bolnici u Sokobanji popunjeni

Večernje novosti 22.12.2020.

Direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja" Vesna Milanović izjavila je da je ta bolnica skoro popunjena pacijentima obolelim od korona virusa.

Opširnije

Komentara: 1

Kućni testovi na koronu stigli u apoteke u Srbiji

N1 17.12.2020.

Kućni testovi na koronavirus stigli su u apoteke u Srbiji i koliko danas bi trebalo da budu u prodaji.

Opširnije

Komentara: 0

Posle snimka iz čekaonice, o stanju u Aleksincu govori direktor bolnice

Južne vesti 06.12.2020.

Nakon što su građani objavili snimak da se u Opštoj bolnici u Aleksincu prave gužve zbog čekanja na pregled, da na jednom bolničkom krevetu sede i po 3 pacijenta, a da su zidovi bolničke zgrade oronuli, oglasio se i direktor ove ustanove. Kaže da se manjak kadrova u ustanovi koju vodi osećao i pre epidemije, a da je zbog 17 zaposlenih koji su zaraženi virusom korona i 35 u samoizolaciji problem sada veći. Kovid pacijente, kaže, pregledaju i daju terapije u u posebnim prostorijama, te da ne…

Opširnije

Komentara: 1

U Specijalnoj bolnici u Sokobanji primljeno još 20 radnika

RTV 03.12.2020.

U Specijalnoj bolnici u Sokobanji hospitalizovano je 175 kovid pacijenata koji imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku, dok je zaraženo 14 zdravstvenih radnika, kaže direktorka te zdravstvene ustanove Vesna Milanović, koja naglašava da su kapaciteti bolnice puni.

Opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 195  Displaying: 21 - 30

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima