Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje




<<<12345>>>Ukupno: 195  Displaying: 11 - 20

Znanjem do zdravlja i bezbednosti Roma i Romkinja

Crveni krst Aleksinac 16.09.2021.

Crveni krst Aleksinca je jedno od 33 udruženja sa kojima su potpisani ugovori za korišćenje sredsta za realizaciju projekata od javnog interesa na konkursu Kabineta ministra bez portfelja.

Opširnije

Komentara: 0

Platnene maske ne štite od delta soja

N1 09.08.2021.

Od početka pandemije koronavirusa zdravstveni stručnjaci savetuju nošenje zaštitne maske da bi smanjili rizik od zaraze virusom. Ali, nisu sve maske jednako efikasne.

Opširnije

Komentara: 0

Imunizacija građana bez zakazivanja

Opština Aleksinac 21.04.2021.

Obaveštavaju se građani opštine Aleksinac da je od danas omogućena vakcinacija građana Fajzer vakcinom bez zakazivanja termina, dok će od sutra biti omogućena vakcinacija Sputnjik V vakcinom.

Opširnije

Komentara: 1

Afrička kuga svinja na farmi blizu granice sa Bugarskom

Politika 10.04.2021.

Tokom redovnog nadzora farmi i kontrole zdravstvenog stanja grla, Uprava za veterinu utvrdila je prisustvo virusa afričke kuge svinja (AKS) na farmi u blizini granice sa Bugarskom, zemljom koja ima ekstremno visoko prisustvo AKS-a.

Opširnije

Komentara: 0

Počinje vakcinacija u selima bez zakazivanja!

06.04.2021.

Dom zdravlja Aleksinac organizovaće vakcinaciju u selima opštine Aleksinac bez zakazivanja, ali i u samom gradu.

Opširnije

Komentara: 5

Krizni štab odlučio da mere protiv korone ostaju na snazi

Južne vesti 24.03.2021.

Nema popuštanja aktuelnih mera, koje znače zabranu rada tržnih centara i ugostitelja, odlučio je Krizni štab, jer je njihova procena da epidemiološka situacija to trenutno ne dozvoljava. Najavljeno je da će, pod određenim uslovima, đaci moći da idu u školu kako bi ih ocenjivali, a planirano je i da vakcinisani građani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina.

Opširnije

Komentara: 0

Posle godinu dana Aleksinčani dobili 2 nove kovid ambulante

Južne vesti 23.03.2021.

Posle upozorenja pacijenata da su u jedinoj kovid ambulanti u okviru Opšte bolnice u Aleksincu zajedno u gužvi bili kovid pozitivni i negativni pacijenti, da su uslovi jako loši i da je to uticalo i na kritičnu epidemiološku sisituaciju - problem je konačno rešen.

Opširnije

Komentara: 0

Obezbeđen smeštaj za obolele u Aleksincu u prostorijama Kluba penzionera

Večernje novosti 20.03.2021.

Od subote, 20. marta, oboleli od kovida 19 u Aleksincu će primati infuzije i biti pod nadzorom lekara i medicinskih tehničara u novoopremljenim prostorijama Kluba penzionera - kažu u ovoj Opštini.

Opširnije

Komentara: 2

Vidić: Od testiranih je svaki treći pozitivan!

N1 17.03.2021.

Epidemiološka situacija na jugu Srbije nije dobra, u nekim mestima je kritična, a u nekima lekari upozoravaju da će za nekoliko dana biti potpuno popunjene bolnice. Posebno je alarmantno u Aleksincu, gde je, kako je rekao direktor tamošnje bolnice Goran Vidić u utorak registrovano čak 88 novih slučajeva koronavirusa.

Opširnije

Komentara: 0

Epidemiološka situacija u Aleksincu kritična

N1 17.03.2021.

Dom zdravlja u Aleksincu apelovao je na sve građane te opštine da se prijave za vakcinaciju, uz napomenu da se do do sada vakcinisao ili prijavio za vakcinaciju tek svaki šesti odrasli stanovnik te opštine.

Opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 195  Displaying: 11 - 20

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima